Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en skål.
Form kjøttboller med fuktede hender eller ved hjelp av en spiseskje. Legg på et fat og sett i kjøleskap frem til sausen er ferdig tilberedt, ca. 15 min.
Kutt sjalottløk i terninger, finhakk hvitløk og kutt stangselleri og purre i tynne skiver.
Lag gjerne tomatsausen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Varm olje i gryten på medium temperatur. Tilsett sjalottløk og stek til den blir blank. Tilsett hvitløk, purre og stangselleri, og surre videre i noen minutter.
Rør inn hermetiske hakkede tomater, pesto, oregano og litt salt og pepper. Kok opp og la putre uten lokk i ca. 10 min.
Stek kjøttbollene i en stekepanne med olivenolje. De trenger ikke å være gjennomstekt, men få litt stekeskorpe.
Legg kjøttbollene og cherrytomatene i tomatsausen. Hell innholdet i en ildfast form eller bruk gryten videre. Strø over revet ost.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.