Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gratinerte kjøttbolle

Lavkarbo gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Selleri
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 946kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 egg
  • 1 ss tørket oregano
  • 25 g revet parmesan
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss pofiber (dette gir ekstra saftige kjøttboller, men kan utelates)
  • Olivenolje til steking

Tomatsaus

  • 0,25 dl olivenolje
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 stilk stangselleri
  • 20 g purre
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss rød pesto
  • 1 ss tørket oregano
  • Salt og pepper
  • 6 cherrytomater
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en skål.
  • Form kjøttboller med fuktede hender eller ved hjelp av en spiseskje. Legg på et fat og sett i kjøleskap frem til sausen er ferdig tilberedt, ca. 15 min.
  • Kutt sjalottløk i terninger, finhakk hvitløk og kutt stangselleri og purre i tynne skiver.
  • Lag gjerne tomatsausen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Varm olje i gryten på medium temperatur. Tilsett sjalottløk og stek til den blir blank. Tilsett hvitløk, purre og stangselleri, og surre videre i noen minutter.
  • Rør inn hermetiske hakkede tomater, pesto, oregano og litt salt og pepper. Kok opp og la putre uten lokk i ca. 10 min.
  • Stek kjøttbollene i en stekepanne med olivenolje. De trenger ikke å være gjennomstekt, men få litt stekeskorpe.
  • Legg kjøttbollene og cherrytomatene i tomatsausen. Hell innholdet i en ildfast form eller bruk gryten videre. Strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.

Merknader

Lavkarbo gratinerte kjøttboller er veldig godt sammen med en frisk salat og evt. med blomkålris eller blomkålpuré.

Næringsinnhold

Kalorier: 946kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 62g | Fett: 71g