
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus
Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus gratinert med ost er en skikkelig smaksrik lavkarbo middag. Du kan spise kjøttbollene uten tilbehør eller servere det med for eksempel en enkel salat, lavkarbo blomkålris, blomkålpure eller pastinakk fries.
Det anbefales at du lager kjøttbollene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i kjøttbollene slik at de blir saftig. Du får gode kjøttboller med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig.
Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KJØTTBOLLER I TOMATSAUS
Skriv ut PinNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kjøttboller
- 1 egg
- 4 ts oregano tørket
- 50 gram parmesan revet
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss pofiber dette bidrar til saftige kjøttboller, men kan utelates
- 400 gram kjøttdeig
- Olivenolje til steking
Tomatsaus
- 0.25 dl nøytral olje
- 1 løk liten, hakket i små biter
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 stilk stangselleri hakket i små biter
- 1/4 purreløk hakket i små biter
- 400 gram hermetiske tomater
- 1 ss rød pesto
- Salt og pepper
- 1 ss oregano tørket
- 5 til 6 cherrytomater
- 100 gram ost til gratinering
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Begynn med kjøttbollene. Pisk egget sammen med alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen, i en stor bolle. Når alt er rørt godt sammen tilsetter du kjøttdeigen og blander godt.
- En toppet spiseskje er en fin størrelsen på kjøttbollene. Form de gjerne i hendene. Legg de på et fat og la de hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Lag tomatsausen i mellomtiden.
- Lag gjerne tomatsausen i en jerngryte som tåler å stå i stekeovnen.
- Varm opp olje i gryten. Tilsett løken og la den surre til den blir blank. Tilsett hvitløk, purre og stangselleri. La dette surre med løken i noen minutter.
- Tilsett hakkete hermetiske tomater, pesto, salt, pepper, oregano og søtning. La dette putre under lokk mens du steker kjøttbollene.
- Stek kjøttbollene i olivenolje. De trenger ikke å være gjennomstekt, men stek de slik at de får en stekeskorpe på utsiden. Når de er ferdig stekt legges de i tomatsausen, sammen med cherrytomatene. Dersom du ikke har jerngryte kan du bruke en ildfast form.
- Legg ost på toppen, før du setter gryten/formen inn i ovnen. Jerngryten plasseres på nederste rille. Ildfast form plasseres på midterste rille.
- Stekes i ovnen i 15 minutter.