Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus

Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus gratinert med ost er en skikkelig smaksrik lavkarbo middag. Du kan spise kjøttbollene uten tilbehør eller servere det med for eksempel en enkel salat, lavkarbo blomkålris, blomkålpure eller pastinakk fries.

Det anbefales at du lager kjøttbollene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i kjøttbollene slik at de blir saftig. Du får gode kjøttboller med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

  • Pers: 2-3
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser kjøttboller
  • 1 egg
  • 4 ts tørket oregano
  • 50 gram revet parmesan
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts Himalaya salt evt. vanlig salt
  • 1/5 ts pepper
  • 400 gram kjøttdeig
  • olivenolje til steking
Ingredienser tomatsaus
  • nøytral olje
  • 1 liten løk, hakket i små biter
  • 1 hvitløk, finhakket
  • 1 stengel stangselleri, hakket i små biter
  • 1/4 purreløk, hakket i små biter
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss rød pesto
  • salt og pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tagatesse (evt. annen søtning. Du kan også sløyfe dette)
  • 5-6 cherrytomater
  • 100 gram ost, til gratinering
Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Begynn med kjøttbollene. Pisk egget sammen med alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen, i en stor bolle. Når alt er rørt godt sammen tilsetter du kjøttdeigen og blander dette godt inn.
  3. En toppet spiseskje er en fin størrelsen på kjøttbollene. Form de gjerne i hendene. Legg de på ett fat og la de hvile i kjøleskapet i 15 minutter, slik at de får satt seg. Lag tomatsausen i mellomtiden.
  4. Lag gjerne tomatsausen i en jerngryte som tåler steikeovnen.
  5. Varm opp 0.25 dl nøytral olje i gryten. Tilsett løken og la den surre til den blir blank. Tilsett hvitløk, purre og stangselleri. La dette surre med løken i noen minutter.
  6. Tilsett så en boks hakkete tomater, pesto, salt, pepper, oregano og tagatesse. La dette putre under lokk mens du steker kjøttbollene.
  7. Stek kjøttbollene i olivenolje. De trenger ikke å være gjennomstekt, men stek de slik at de får en stekeskorpe på utsiden. Når de er ferdig stekt legger du dem forsiktig ned i tomatsausen, sammen med cherrytomatene. Dersom du ikke har jerngryte kan du bruke en ildfast form.
  8. Legg ost på toppen, før du setter gryten/formen inn i ovnen. Jerngryten plasseres på nederste rille. Ildfast form plasseres på midterste rille.
  9. Stekes i ovnen i 15 minutter.
  10. Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus gratinert med ost er veldig godt sammen med en frisk salat og evt. med blomkålris eller blomkålpure.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search