Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo kjøttboller i tomatsaus gratinert med ost er en skikkelig smaksrik lavkarbo middag. Du kan spise kjøttbollene uten tilbehør eller servere det med for eksempel en enkel salat, lavkarbo blomkålris, blomkålpure eller pastinakk fries.
Det anbefales at du lager kjøttbollene av kjøttdeig, og ikke av karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig og her ønsker du mest mulig fett i kjøttbollene slik at de blir saftig. Du får gode kjøttboller med karbonadedeig, men de blir mer saftig dersom du bruker kjøttdeig.
Trenger du tips til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo gratinerte kjøttboller i tomatsaus
Pin Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kjøttboller
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1 egg
- 1 ss tørket oregano
- 25 g revet parmesan
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss pofiber (dette gir ekstra saftige kjøttboller, men kan utelates)
- Olivenolje til steking
Tomatsaus
- 0,25 dl olivenolje
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 stilk stangselleri
- 20 g purre
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1 ss rød pesto
- 1 ss tørket oregano
- Salt og pepper
- 6 cherrytomater
- 100 g revet ost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en skål.
- Form kjøttboller med fuktede hender eller ved hjelp av en spiseskje. Legg på et fat og sett i kjøleskap frem til sausen er ferdig tilberedt, ca. 15 min.
- Kutt sjalottløk i terninger, finhakk hvitløk og kutt stangselleri og purre i tynne skiver.
- Lag gjerne tomatsausen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Varm olje i gryten på medium temperatur. Tilsett sjalottløk og stek til den blir blank. Tilsett hvitløk, purre og stangselleri, og surre videre i noen minutter.
- Rør inn hermetiske hakkede tomater, pesto, oregano og litt salt og pepper. Kok opp og la putre uten lokk i ca. 10 min.
- Stek kjøttbollene i en stekepanne med olivenolje. De trenger ikke å være gjennomstekt, men få litt stekeskorpe.
- Legg kjøttbollene og cherrytomatene i tomatsausen. Hell innholdet i en ildfast form eller bruk gryten videre. Strø over revet ost.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.