Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 25 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 495kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 4 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 brokkoli
- 50 g meierismør
- 8 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
- 50 g raspet parmesan
- 4 ss gresskarkjerner
- Friske urter som timian, oregano eller basilikum
Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk. Kutt brokkoli i små buketter, rens stilken og del den i terninger.
Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 5 min, rør inn hvitløk og stek videre i ett minutt.
Tilsett kraft, kremfløte, sitronsaft og brokkoli. Kok opp og la putre til brokkolien er mør, ca. 8 min. Ønsker du hel brokkoli i suppen fisker du ut noen biter etter ca. 4 min koketid.
Lag en jevn suppe ved hjelp av stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. Rør inn bukettene du la til side.
Server suppen med parmesan, gresskarkjerner og ferske urter etter ønske.
Kalorier: 495kcal | Karbohydrater: 5,2g | Protein: 12g | Fett: 46g