Lavkarbo brokkolisuppe

Ja takk, meld meg på (gratis)

Nydelig brokkolisuppe servert med lavkarbo focaccia

Hva er vel bedre enn en varmende suppe på en kald høst- eller vinterdag?

Lavkarbo brokkolisuppe med focaccia er en skikkelig varmende, smaksrik og mettende middag. Suppen er næringsrik og passer perfekt i  et lavkarbo kosthold. Suppen har svært lavt innhold av karbohydrater.

Brokkoli er supersunt!

Den inneholder så lite som 1.9 gram karbohydrater per 100 gram. Den har et høyt innhold av folat, vitamin-c og fiber.

Brokkoli er svært anvendelig og kan kokes, dampes, grilles eller stekes. Den kan også spises rå. På grunn av det lave karbohydratinnholdet er dette en veldig anvendelig grønnsak i et lavkarbo kosthold.

Vi har oppskrift på lavkarbo focaccia og lavkarbo olivenbrød, som begge smaker nydelig til denne suppen.

Har du lyst til å lage lavkarbo kremet blomkålsuppe, finner du oppskrift til det her. Vi har også oppskrift på en nydelig og fyldig lavkarbo tomatsuppe, som du finner oppskrift til her.

Brokkolisuppe med focaccia
Brokkolisuppe med focaccia

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BROKKOLISUPPE

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 25 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 296kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 6g | Fett: 26g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 40 gram meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 0,25 rød chili finhakket
  • 2 brokkoli
  • 6 dl vann
  • 2 ss kjøttfond evt. grønnsaksbuljong
  • 4 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Parmesan og evt. ferske urter

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en gryte. Stek løk, hvitløk og chili i smøret, til løken er gylden.
  • Del hele brokkolien i små biter og ha bitene i gryten med løken.
  • Hell over vann og buljong, kok opp.
  • Etter 2 minutter, fisk ut noen brokkolitopper som skal brukes til garnityr.
  • Når brokkolien er mør, bruker du en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri suppe.
  • Tilsett fløte og fortsett med stavmikseren til du får en fin, tykk og kremet konsistens. Gi suppen et oppkok.
  • Smak til med salt og pepper. Strø over revet parmesan og ferske urter før servering.

Kommentar

Servér suppen med urter, revet parmesan og brokkolitoppene du la til sides. Lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød smaker også godt sammen med denne suppen.
Anbefalt

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search