Gå tilbake
+ porsjoner
Fylt tacopaprika

Lavkarbo fylt tacopaprika

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner (1 porsjoner gir 2 halve paprika)
Kalorier: 796kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 store paprika
  • 2 sjalottløk
  • 3 medium champignon
  • 1 hvitløksfedd
  • 400 g kjøttdeig
  • Meierismør eller olje til steking
  • 4 ss hjemmelaget tacokrydder evt. kjøpt tacokrydder uten sukker
  • 150 g tacosaus
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 lime, saften
  • 150 g revet ost
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Del paprika i to. Fjern kjernen og stilken. Kutt sjalottløk i små terninger og champignon i små biter. Finhakk hvitløk.
  • Varm smør eller olje i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk og champignon i noen min.
  • Tilsett kjøttdeig og hvitløk og stek til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder, tacosaus, vann og limesaft. Kok opp og la putre i et par min.
  • Legg paprikaene i en ildfast form, fyll med kjøtt og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til osten er gylden.
  • Strø over finhakket koriander og server med det tilbehøret du ønsker.

Merknader

>> Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. 
Server fylt tacopaprika med hjemmelaget guacamole, seterrømme, salsa og en enkel salat. 

Næringsinnhold

Kalorier: 796kcal | Karbohydrater: 12.6g | Protein: 55g | Fett: 55g