Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo høstgryte

Lavkarbo høstgryte med reinsdyrskav og sopp

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 756kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 150 gram champignon i skiver
  • 150 gram kantarell evt. en annen sopp
  • 0.5 dl vann til soppen
  • 1 ss meierismør
  • 3 sjalottløk hakket
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 100 gram bacon i terninger
  • 300 gram reinsdyrskav
  • 2 dl vann til gryten
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 ss oksefond eller viltfond
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 25 gram tyttebær
  • 1 ts sukkr gull evt. sukrin gold (kan utelates)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Stek soppen i en tørr stekepanne. Når den er ferdig stekt tilsetter du vann og smør. La dette koke inn i soppen. Dette får frem den gode sopparomaen. Legg soppen i en jerngryte.
  • Stek sjalottløk, chili og ternet bacon i stekepannen med smør. Legges så over i jerngryten.
  • Stek halvtint reinsdyrskav i stekepannen med smør. Stek litt og litt. Legges så over i jerngryten.
  • Tilsett vann, creme fraiche, fond, rødvinseddik, laurbærblad, timian, tyttebær og sukkr gull i gryten. Smak til med salt og pepper. La gryten putre i 15 minutter.

Merknader

Server gjerne lavkarbo høstgryte med sellerirotpuré eller blomkålpuré, tyttebær og evt. smørdampede brekkbønner.

Næringsinnhold

Kalorier: 756kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 46g | Fett: 59g