Lavkarbo høstgryte

Lavkarbo høstgryte med reinsdyrskav eller finnbiff, som det også kalles, lages på under en halv time. Gryten er smaksrik og perfekt å lage på høsten, slik at du får brukt den gode soppen du finner i naturen. Dersom du ikke er en ivrig sopp plukker, kan du selvsagt kjøpe sopp i butikken. Du får kjøpt ulik sopp året rundt. Denne gryten er derfor ikke bare forbeholdt høsten.

Lavkarbo høstgryte smaker nydelig sammen med sellerirotpuré og smørdampede brekkbønner. Da har du et nydelig lavkarbo måltid som alle kan spise. Denne retten er også glutenfri

Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.

  • Pers: 2-3
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 100 gram bacon i terninger
  • 400 gram reinsdyrskav
  • 3-4 sjalottløk, hakket
  • 150 gram champignon, i skiver
  • 150 gram kantarell (evt. en annen sopp)
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 dl fløte
  • 2 laurbærblad
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 ss rødvinseddik
  • oksefond eller viltfond
  • 2 dl vann
  • 1 ss tørket timian
  • salt og pepper
Fremgangsmåte 
  1. Stek soppen i en tørr stekepanne. Når den er ferdig stekt tilsetter du 0.5 dl vann til stekepannen og 1 ss smør. La dette koke inn i soppen. Gjør du dette får du frem den gode sopparomaen. Legg soppen over i en jerngryte.
  2. Stek sjalottløk og ternet bacon i en stekepanne med smør. Legg dette over i jerngryten når det er ferdig.
  3. Stek halvtint reinsdyrskav i stekepannen med smør. Stek litt og litt. Legg dette over i jerngryten når det er ferdig.
  4. Tilsett fond, 1,5 dl vann, creme fraiche, laurbærblad, hakket chili, rødvinseddik, timian, salt og pepper. Legg på lokk og la dette trekke i 10 minutter. Tilsett så fløten og bland dette godt inn. La putre et par minutter. Juster mengde fløte etter hvor mye saus du ønsker i høstgryten.
  5. Server lavkarbo høstgryte til sellerirotpuré og smørdampet brekkbønner.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search