
Ja takk, meld meg på (gratis)
Få brukt soppen fra soppturen i denne deilige høstgryten!
Lavkarbo høstgryte med reinsdyrskav, eller finnbiff som det også kalles, er en smaksrik gryte som passer like godt som søndagsmiddag som til en hverdagsmiddag en dag du har dårlig tid.
Gryten er perfekt å lage på høsten, slik at du får brukt den gode soppen du finner i skogen.
Dersom du ikke er en ivrig sopp-plukker, kan du selvsagt kjøpe sopp i butikken. Du får kjøpt ulik sopp året rundt. Denne gryten er derfor ikke bare forbeholdt høsten.
Kantarell inneholder så lite som 0.4 gram karbohydrater per 100 gram, mens champignon inneholder 0.3 gram karbohydrater. Sopp er derfor godt egnet i et lavkarbo kosthold.
Server for eksempel denne høstgryten med sellerirotpuré eller blomkålpuré, tyttebær og evt. smørdampede brekkbønner. Da har du et nydelig lavkarbo måltid som alle kan spise.
Gryten er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri dersom du anvender laktosefri creme fraiche.
Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HØSTGRYTE MED REISNDYRSKAV OG SOPP
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 150 gram champignon i skiver
- 150 gram kantarell evt. en annen sopp
- 0.5 dl vann til soppen
- 1 ss meierismør
- 3 sjalottløk hakket
- 0,5 rød chili finhakket
- 100 gram bacon i terninger
- 300 gram reinsdyrskav
- 2 dl vann til gryten
- 200 gram creme fraiche
- 1 ss oksefond eller viltfond
- 2 ss rødvinseddik
- 2 laurbærblad
- 1 ts tørket timian
- 25 gram tyttebær
- 1 ts sukkr gull evt. sukrin gold (kan utelates)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Stek soppen i en tørr stekepanne. Når den er ferdig stekt tilsetter du vann og smør. La dette koke inn i soppen. Dette får frem den gode sopparomaen. Legg soppen i en jerngryte.
- Stek sjalottløk, chili og ternet bacon i stekepannen med smør. Legges så over i jerngryten.
- Stek halvtint reinsdyrskav i stekepannen med smør. Stek litt og litt. Legges så over i jerngryten.
- Tilsett vann, creme fraiche, fond, rødvinseddik, laurbærblad, timian, tyttebær og sukkr gull i gryten. Smak til med salt og pepper. La gryten putre i 15 minutter.