Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo hvitløksmarinerte reker

Lavkarbo hvitløksgratinerte reker ale café opera i Bergen

Allergener: Melk, Skalldyr, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 889kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g skrelte reker
  • 250 g blomkål
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl rekekraft eller fiskekraft
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 150 gram revet mozzarella

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Skrell rekene. Kutt blomkål i små buketter og rasp hvitløk.
  • Kok blomkål i ca. 5 min i en kjele med vann. Hell av kokevannet.
  • Bland kremfløte, kraft, hvitvinseddik, hvitløk, salt og pepper i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 10 min. Rør inn finhakket dill, ⅓ mozzarella, reker og blomkål. Legg over i en ildfast form, og topp med den resterende mengden mozzarella.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 10-15 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.

Merknader

Server gjerne gratengen med en enkel salat og lavkarbo middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.

Næringsinnhold

Kalorier: 889kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 47g | Fett: 72g