Rekekraft til supper, sauser og gryter

Rekekraft gir en spesielt god sjømatsuppe

Kaster du skallet og hodene når du har spist reker? Da kaster du vekk muligheten til å lage en nydelig kraft som passer til enhver sjømatsuppe.

Du kan enten lage kraften med en gang for så å fryse den ned, eller du kan fryse ned rekeskallet og koke kraft på dette ved en senere anledning.

Ikke kok for lenge

Kraft av rekeskall er ikke som kjøttkraft som skal kokes i mange timer. Denne kraften skal kun koke i maks 30 minutter, før du tar ut rekeskallene. Etter du har tatt ut rekeskallene kan du gjerne koke inn kraften for å få den mer konsentrert til frysing.

Når du skal bruke fryst kraft er det bare å legge den fryste kraften i gryten og tine den, tilsette resten av ingrediensene og du har nydelig fiskesuppe.

Rekekraft

Rekekraft til supper, sauser og gryter

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 1 liter kraft (ca)

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss meierismør eller ghee
  • 5 dl rekeskall
  • 2 sjalottløk
  • 0,5 chili
  • 2 stilker vårløk
  • 3 laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 liter vann

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en stekepanne. Tilsett rekeskall og la dette frese i pannen i et par minutter på høy varme.
  • Tilsett tomatpuré, krydder og grovhakkede grønnsaker. Surr dette sammen med rekeskallet i ytterligere fem minutter.
  • Hell over vann og kok opp. La kraften koke i 20 minutter. Skum av underveis. Dette gjør du ved å bruke en øse til å fjerne skumdannelse på toppen av kraften.
  • Sil vekk skall og grønnsaker og hell kraften på en krukke og bruk som base i fiskesupper eller sauser. Rekekraften kan fryses.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search