Rekekraft til supper, sauser og gryter





Rekekraft gir en spesielt god sjømatsuppe

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Kaster du skallet når du har spist reker? Da kaster du vekk muligheten til å lage en nydelig kraft som passer til enhver sjømatsuppe.

Du kan enten lage kraften med en gang for så å fryse den ned, eller du kan fryse ned rekeskallet og koke kraft på dette ved en senere anledning.

Ikke kok for lenge

Kraft av rekeskall er ikke som kjøttkraft som skal kokes i mange timer. Denne kraften skal koke i maks 30 minutter, før du tar ut rekeskallet. Etter du har tatt ut rekeskallet kan du gjerne koke kraften inn for å få den mer konsentrert til frysing.

Når du skal bruke fryst kraft er det bare å legge den fryste kraften i gryten og tine den der, tilsette resten av ingrediensene og du får en nydelig fiskesuppe.

Rekekraft

Siste oppskrifter

   

Rekeskallkraft til supper, sauser og gryter

4.62 fra 13 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 1 liter kraft (ca.)
Allergener
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss meierismør
  • 5 dl rekeskall
  • 2 sjalottløk
  • 0,5 chili
  • 2 vårløk
  • 3 laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stangselleri stilker
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 liter vann

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en stekepanne. Tilsett rekeskall og la dette frese i pannen i et par minutter på høy varme.
  • Tilsett tomatpuré, krydder og grovhakkede grønnsaker. Surr dette sammen med rekeskallet i ytterligere fem minutter.
  • Hell over vann og kok opp. La kraften koke i 20 minutter. Skum av underveis. Dette gjør du ved å bruke en øse til å fjerne skumdannelse på toppen av kraften.
  • Sil vekk skall og grønnsaker og hell kraften på en krukke og bruk som base i fiskesupper eller sauser. Rekekraften kan fryses.

Viser 2 kommentarer
  • Kristin Myrmo
    Svar

    Denne oppskriften kommer opp som en av fire oppskrifter når jeg googler skaldykraft eller koke kraft på skaldyr. Husker ikke helt hva jeg skrev på google. De andre tre er matprat, appeririff og en til som var ukjent for meg så den husker jeg ikke. Oppskriften deres må jeg prøve fordi den har chili med . Den fra matprat er også god. Apperitikk har flambering med , sikkert gøy men litt styr.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search