Lavkarbo hvitløksbaguetter – nydelig som middagstilbehør!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Savner du hvitløksbaguetter i et lavkarbo kosthold? Det gjorde vi også.

Derfor begynte vi å eksperimentere for å få til hvitløksbaguetter med den rette konsistensen og smaken, men i lavkarbo versjon. Vi brukte lavkarbo gjærbakst for å få dette til. Du kan lese mer om hvordan vi bruker gjær i lavkarbo bakst i denne linken.

Aktivering av gjær i lavkarbo bakst

Vi syntes yaconsirup er det som er på til å aktivere gjæren, og har erfaring med at dette fungerer best av de nevnte alternativene i oppskriften. Vi nevner Finesse bakesukker først fordi dette er enklere å gå tak i, også fungerer det også godt.

Får du ikke tak i dette kan du fint bruke inulinpulver, tagatesse eller finesse bakesukker, som alle inneholder blant annen inulin, som aktiverer og gir næring til gjæren.

Havrefiber

Som du ser har vi tilsatt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber er et reint fiberprodukt som er supert å bruke i lavkarbo bakst. Det er oppgitt å inneholde 0 karbohydrater.

Fiber blir uansett ikke tatt opp i blodet. Derfor vil ikke havrefiber gi blodsukkerstigning, og er i så måte et perfekt lavkarbo- produkt.

Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie baguetter.

Du finner havrefiber på helsekost og hos tights.no.

Lavkarbo hvitløksbaguetter

LAVKARBO HVITLØKSBAGUETTE

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 min.
Antall: 2 baguetter (næringsinnhold er angitt per baguette)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1051kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 24g | Fett: 87g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 150 gram cottage cheese
  • 1.5 dl varm fløte
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 3 egg
  • 1 ss eplesidereddik
  • 85 gram havrefiber
  • 25 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts finesse bakesukker evt. inulinpulver, tagatesse eller yaconsirup
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt

Hvitløksfyll

  • 3 ss romtemperert meierismør
  • 2 fedd raspet hvitløk
  • 2 ss persille, frisk eller tørket

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og kjør til en klumpfri masse.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte. Blandes til en smidig deig. Deigen skal være litt klissete, men ikke så klissete at du ikke kan forme baguetter. Bruk gjerne litt olje eller vann på hendene når du jobber med deigen.
  • Rull baguetter som du legger på et bakepapirkledd bakebrett. Skjær riller i baguettene.
  • Stek baguettene på midterste rille i ovnen i ca. 35-45 minutter. Steketid varierer ut ifra tykkelsen på baguettene.
  • Pisk sammen smør, hvitløk og persille. Dersom rillene du har laget i baguettene ikke går langt nok ned skjærer du rillene dypere. Smør rikelig med hvitløkssmør i hver rille. Stekes midt i ovnen i ytterligere 4 minutter.
Recent Posts
Kommentarer
  • Mailinn
    Svar

    5 stars
    God, vil def. beholde denne oppskriften.

    • omhelse.no
      Svar

      Så bra at du likte oppskriften. Takk for tilbakemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search