Lavkarbo hvitløksbaguetter – nydelig som middagstilbehør!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Savner du hvitløksbaguetter i et lavkarbo kosthold? Du gjør det ja. Det gjorde vi også!

Derfor begynte vi å eksperimentere for å få til hvitløksbaguetter med den rette konsistensen og smaken, men i lavkarbo versjon. Vi brukte lavkarbo gjærbakst for å få dette til. Du kan lese mer om hvordan vi bruker gjær i lavkarbo bakst i denne linken.

Aktivering av gjær i lavkarbo bakst

Vi har brukt yaconsirup til å aktivere gjæren, og har erfaring med at dette fungerer best av de nevnte alternativene i oppskriften.

Får du ikke tak i dette kan du fint bruke inulinpulver, tagatesse eller finesse bakesukker, som alle inneholder blant annen inulin, som aktiverer og gir næring til gjæren.

Versjon uten gjær

Ønsker du å lage denne deigen helt uten gjær, kan du gjøre dette ved å la være å tilsette gjær, og erstatte dette med 1 ss bakepulver og 1 ts eplesidereddik.

Da trenger du ikke å heve deigen. Men la gjerne baguettene hvile på bakebrettet i minst ti minutter, før du steker de. Dette hjelper de til å holde formen, slik at de ikke sprekker under steking.

Havrefiber

Som du ser har vi tilsatt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber er et reint fiberprodukt som er supert å bruke i lavkarbo bakst. Det er oppgitt å inneholde 0 karbohydrater.

Fiber blir uansett ikke tatt opp i blodet. Derfor vil ikke havrefiber gi blodsukkerstigning, og er i så måte et perfekt lavkarbo- produkt.

Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie baguetter.

Du finner havrefiber på helsekost og hos tights.no.

Lavkarbo baguetter som ligner på vanlig hvetebakst

Denne oppskriften på lavkarbo baguetter med havrefiber er på mange måter en videreutvikling av vår oppskrift på kanelboller. Ønsker du oppskrift til lavkarbo kanelboller/skillingsboller finner du det her.

Lavkarbo hvitløksbaguetter

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVITLØKSBAGUETTER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 2 baguetter

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1051kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 24g | Fett: 87g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde inulinpulver, tagatesse eller finesse bakesukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 2 dl fløte lunken, mandelmelk eller vann (fløte gir ekstra god smak)
  • 50 gram smør smeltet
  • 2 egg
  • 150 gram cottage cheese
  • 85 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 25 gram pofiber
  • 1 ts finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts xanthan gum (kan utelates)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Hvitløksfyll

  • 3 ss smør romtemperert
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 2 ss persille frisk eller tørket

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på varmluft på 40 grader.
  • Aktiver gjæren ved å blande yaconsirup, gjær og lunken fløte, eller annen foretrukket væske, i en bakebolle. La blanding stå i ti minutter, mens du gjør klart det andre.
  • Smelt smør og bland dette med egg og cottage cheese i en blender. Lag en klumpfri masse, vær nøye i denne prosessen slik at alle cottage cheese klumpene knuses. Hell blandingen i bakebollen sammen med gjæren når den har begynt å skumme.
  • Tilsett alt det tørre og bland godt med miksmaster eller kjøkkenmaskin. Elt i et par minutter slik at fibret trekker til seg væsken og du får en smidig deig.
  • Deigen kan være litt fuktigere enn en vanlig deig med hvetemel. Men den skal være så fast at du enkelt kan rulle baguetter i hendene. Syntes du deigen er for klissete kan du tilsette litt og litt havrefiber til du får ønsket konsistens. Er den for fast, kan du tislette litt og litt væske.
  • Rull to baguetter av deigen. Skjær riller på tvers over hele langsiden, slik du ser på bildet. Strø gjerne havrefiber over baguettene, for utseendes skyld.
  • Legg baguettene på et bakebrett med bakepapir. Sett på midterste rille i ovnen og la stå til heving i 45 minutter på varmluft.
  • Skru ovnen opp til 175 grader og stek i ca. 40 minutter. Steketiden kan variere da ulike ovner bruker ulik tid på å varmes opp. Legg gjerne et bakepapir over baguettene dersom du syntes de blir brun på toppen før de er gjennomstekt.
  • Pisk sammen smør, hvitløk og persille. Dersom rillene du har laget i baguettene ikke går langt nok ned skjærer du rillene dypere. Smør rikelig med hvitløkssmør i hver rille. Stekes midt i ovnen i ytterligere 4 minutter.

Video

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search