Endelig kan du nyte Café Operas hvitløksmarinerte reker hjemme!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo hvitløksmarinerte reker er vår versjon av den høyt elskede retten som serveres på Café Opera i Bergen. Retten har vært på menyen i en årrekke og mange drar dit for å nyte denne herligheten. Derfor tenkte vi at vi skulle lage vår versjon av Cafe Operas klassiske rett.
Vi har laget en skikkelig smaksrik rekekraft som hever smaker på denne retten til nye høyder. Dersom du ikke ønsker å lage egen rekekraft kan du tilsette ferdig kjøpt skalldyr eller fiskekraft.
Vi har tilsatt blomkålbuketter i retten, for å gjøre den mer mettende. Dette syntes vi også smakte nydelig.
Rekeformen smaker nydelig sammen med et av våre lavkarbo brød. Vi serverte gratengen med lavkarbo hvitløksbaguetter. Ønsker du en brødsort uten hvitløk kan du for eksempel prøve vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo hvitløksgratinerte reker ale café opera i Bergen
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g skrelte reker
- 250 g blomkål
- 3 hvitløksfedd
- 3 dl kremfløte
- 1 dl rekekraft eller fiskekraft
- 1 ts hvitvinseddik
- Salt og pepper
- 1 potte frisk dill
- 150 g revet mozzarella
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
- Skrell rekene. Kutt blomkål i små buketter og rasp hvitløk.
- Kok blomkål i ca. 5 min i en kjele med vann. Hell av kokevannet.
- Bland kremfløte, kraft, hvitvinseddik, hvitløk, salt og pepper i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 10 min. Rør inn finhakket dill, ⅓ mozzarella, reker og blomkål. Legg over i en ildfast form, og topp med den resterende mengden mozzarella.
- Stek på midterste rille i ovnen i 10-15 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.