
Ja takk, meld meg på (gratis)
Endelig kan du nyte Café Operas hvitløksmarinerte reker hjemme!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo hvitløksmarinerte reker er vår versjon av den høyt elskede retten som serveres på Café Opera i Bergen. Retten har vært på menyen i en årrekke og mange drar dit for å nyte denne herligheten. Derfor tenkte vi at vi skulle lage vår versjon av Cafe Operas klassiske rett.
Vi har laget en skikkelig smaksrik rekekraft som hever smaker på denne retten til nye høyder. Dersom du ikke ønsker å lage egen rekekraft kan du tilsette ferdig kjøpt skalldyr eller fiskekraft.
Vi har tilsatt blomkålbuketter i retten, for å gjøre den mer mettende. Dette syntes vi også smakte nydelig.
Rekeformen smaker nydelig sammen med et av våre lavkarbo brød. Vi serverte gratengen med lavkarbo hvitløksbaguetter. Ønsker du en brødsort uten hvitløk kan du for eksempel prøve vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVITLØKSGRATINERTE REKER ALA CAFÉ OPERA I BERGEN
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 gram reker skrelte
- 250 gram blomkål
- 300 gram creme fraiche
- 1 dl fløte
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 dl rekekraft eller fiskekraft se kommentarer for link til rekekraft
- 3 fedd hvitløk raspet
- Salt og pepper
- 1 potte frisk dill
- 150 gram mozzarella revet
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
- Skrell rekene og legg de i en ildfast form.
- Skjær blomkålen i små buketter. Ikke la bitene bli for store. Legg blomkålen i formen med rekene.
- Bland creme fraiche, fløte, hvitvinseddik, rekekraft/fiskekraft, raspet hvitløk, salt, pepper og 1 neve hakket dill i en kjele. Kok opp og la sausen småputre i 10 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du 1 neve revet mozzarella og rører til dette er smeltet.
- Hell sausen over rekene i den ildfaste formen og vend dette inn. Dryss over resten av mozzarellaen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. La formen hvile i fem minutter før du forsyner deg.