Lavkarbo hvitløksgratinert rekeform ala Café Opera

Endelig kan du nyte Café Operas hvitløksmarinerte reker hjemme!

Lavkarbo hvitløksmarinerte reker er vår versjon av den høyt elskede retten som serveres på Café Opera i Bergen. Retten har vært på menyen i en årrekke og mange drar dit for å nyte denne herligheten. Derfor tenkte vi at vi skulle lage vår versjon av Cafe Operas klassiske rett.

Vi har laget en skikkelig smaksrik rekekraft som hever smaker på denne retten til nye høyder. Dersom du ikke ønsker å lage egen rekekraft kan du tilsette ferdig kjøpt skalldyr eller fiskekraft.

Vi har tilsatt blomkålbuketter i retten, for å gjøre den mer mettende. Dette syntes vi også smakte nydelig.

Rekeformen smaker nydelig sammen med et av våre lavkarbo brød. Vi serverte gratengen med lavkarbo hvitløksbaguetter. Ønsker du en brødsort uten hvitløk kan du for eksempel prøve vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker.





Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo hvitløksmarinerte reker

Oppskrift på lavkarbo hvitløksgratinerte reker ala Café Opera i Bergen

omhelse.no

  • Porsjoner: 2-3
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 200 gram skrelte reker
  • 250 gram blomkål
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 dl fløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 dl rekekraft/fiskekraft
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 1 neve revet mozzarella ost i sausen og 150 gram som topping
  • Serveres med en enkel salat og lavkarbo middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  2. Skrell rekene og legg de i en ildfast form.
  3. Skjær blomkålen i små buketter. Ikke la bitene bli for store. Legg blomkålen i formen med rekene.
  4. Bland creme fraiche, fløte, hvitvinseddik, rekekraft/fiskekraft, raspet hvitløk, salt, pepper og 1 neve hakket dill i en kjele. Kok opp og la sausen småputre i 10 minutter. Hell sausen over rekene i den ildfaste formen. Dryss over revet ost.
  5. Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. La formen hvile i fem minutter før du forsyner deg.
  6. Server lavkarbo hvitløksgratinerte reker med en enkel salat og lavkarbo middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search