Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blomkålpizza

Lavkarbo blomkålpizza (vegetar)

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 pizza (1 pizza er nok til to personer)
Kalorier: 760kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 300 g blomkål (300 g tilsvare ca. én blomkål)
  • 2 egg
  • 200 g revet mozzarella
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian (kan utelates)

Vegetartopping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 250 grader.
  • Rens blomkålen og rasp den med et rivjern eller lag blomkålris i en foodprosessor.
  • Bland blomkålris, egg, mozzarella, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett og fordel deigen jevn på brettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 15 min. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
  • La pizzabunnen hvile i ca. 5 min før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
  • Legg over revet ost og topp med kuttede grønnsaker.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 10–12 min, til osten er gylden.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før den serveres.

Næringsinnhold

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 53g | Fett: 53g