
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo blomkålpizza med digg vegetartopping!
Syntes du lavkarbo blomkålpizza høres rart ut? Har du ikke troen på at dette er godt? Da anbefaler vi deg å teste denne pizzaen og vi garanterer for overbevisning.
Bunnen er langt mer næringsrik enn en ordinær pizzabunn laget med hvetemel. Blomkål inneholder 2.3 gram karbohydrater som betyr at hele bunnen inneholder så lite som 6.9 gram karbohydrater. Med denne oppskriften får du en liten langpannepizza som er nok til to sultne personer.
Pizzaen regnes derfor som en keto-pizza, fordi du garantert holder deg i ketose etter å ha spist denne bunnen.
Vi liker å vise for våre lesere at lavkarbo ikke betyr at man trenger å spise kjøtt til alle måltider. Denne pizzaen er skikkelig mektig, helt uten å inneholder kjøtt. I vår ukemeny har vi kjøttfri / vegetardag hver torsdag. Ønsker du å få tilsendt vår ukemeny på mail hver søndag kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Denne keto blomkålpizzaen er glutenfri og nøttefri.
Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her. Vi har mange andre lavkarbo pizzavarianter, som du finner her.


Lavkarbo blomkålpizza (vegetar)
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pizzabunn
- 300 gram blomkål 300 gram er ca. et lite blomkålhode
- 2 egg
- 200 gram mozzarella ost revet
- 1 ts salt
- 1 ts tørket timian (kan utelates)
Vegetartopping
- Lavkarbo pizzasaus
- 100 til 150 gram ost revet
- Paprika
- Rødløk
- Purre
- Champignon
- Pinjekjerner
- Soltørket tomat
- Pizzakrydder eller friske urter
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
- Fjern stilken og bladene fra blomkålen. Rasp blomkålbukettene i et rivjern eller bruk en kjøkkenmaskin med blader til å kverne den til blomkålris.
- Bland blomkålris, egg, mozzarellaost, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt på bakebrettet. Bruk slikkepotten til å lage en jevn kant ytterst.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
- La pizzabunnen få hvile i ca. fem minutter før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
- Legg over ost og topp den med grønnsaker. Hold gjerne litt ost igjen, som du kan legge over grønnsakene.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 10 – 12 minutter, til osten er gylden.
- La pizzaen hvile i noen minutter før du forsyner deg.
Lavkarbo blomkålpizza med vegetartopping har jeg laget flere ganger. Den er så god, faktisk bedre enn pizza med bl.a. kjøtt, skinke eller annet fyll. Skal jeg lage pizza, så lager jeg kun denne. Anbefales på det varmeste.
Denne pizzaen var fantastisk. Ingen i familien reagerte på at denne var lavkarbo og uten kjøtt. Den smakte heller ikke blomkål i det hele tatt. Tusen takk for en kjempegod oppskrift!
Takk for tilbakemeldingen. Så bra at den falt i smak!