Lavkarbo blomkålpizza (vegetar)
Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 1 pizza (1 pizza er nok til to personer)
Kalorier: 760kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Pizzabunn
- 300 g blomkål (300 g tilsvare ca. én blomkål)
- 2 egg
- 200 g revet mozzarella
- 1 ts salt
- 1 ts tørket timian (kan utelates)
Vegetartopping
- Lavkarbo pizzasaus
- 125 g revet ost
- Paprika
- Rødløk
- Purre
- Champignon
- Pinjekjerner
- Soltørket tomat
- Pizzakrydder eller friske urter
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 250 grader.
Rens blomkålen og rasp den med et rivjern eller lag blomkålris i en foodprosessor.
Bland blomkålris, egg, mozzarella, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett og fordel deigen jevn på brettet.
Stek på midterste rille i ovnen i 15 min. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
La pizzabunnen hvile i ca. 5 min før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
Legg over revet ost og topp med kuttede grønnsaker.
Stek på midterste rille i ovnen i 10–12 min, til osten er gylden.
La pizzaen hvile i noen minutter før den serveres.
Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 53g | Fett: 53g