Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blåskjell i karri

Blåskjell i karri (lavkarbo)

Allergener: Melk, Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 390kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 100 gram knaskegulrøtter strimlet
  • 100 gram sellerirot strimlet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 200 gram kremfløte evt. plantefløte
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
  • Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
  • Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter kremfløte, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
  • Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
  • Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.

Merknader

Oppskrift på lavkarbo loff som passer perfekt til denne retten. 

Næringsinnhold

Kalorier: 390kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 23g | Fett: 27g