Lavkarbo blåskjell i karri





Blåskjell med karri, luksusmiddag på under 30 minutter!

Lavkarbo blåskjell med karri er en skikkelig digg rett som du enkelt lager hjemme. I denne retten har vi brukt blant annet hvitløk, chili, ingefær, karri, paprikapulver og tomatpuré for å gi en god og fyldig smak til suppen.

Retten lages enkelt melkefri dersom du bruker plantefløte istedenfor kremfløte. Det finnes mange varianter og du finner de i allergihyllen i butikken.

Blåskjell inneholder 0 gram karbohydrater og er derfor perfekt i et lavkarbo kosthold. Du kan lese mer og blåskjelloppdrett her: Blåskjell | 3iuka (godfisk.no).

Vær nøye med å kaste skjell som er knust før damping. Skjell som ikke åpner seg ved damping skal heller ikke spises. Slik sjekker du blåskjell | Dampe og tilberede blåskjellene (meny.no).

Vi har også oppskrift på hvitvinsdampede blåskjell servert med sprø sellerirot, du finner oppskriften her.

Lavkarbo blåskjell i karri

Blåskjell i karri (lavkarbo)

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 390kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 23g | Fett: 27g
Allergener
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 100 g knaskegulrøtter strimlet
  • 100 g sellerirot strimlet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 200 g kremfløte evt. plantefløte
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
  • Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
  • Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter kremfløte, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
  • Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
  • Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.

Kommentar

Oppskrift på lavkarbo loff som passer perfekt til denne retten. 

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search