Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo snickerskrem i glass. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo Snickerskrem i glass

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk, Peanøtter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 455kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Peanøttbunn

  • 80 g sjokolade uten sukker
  • 80 g salte peanøtter

Snickerskrem

  • 200 g Crème Fraîche (35 % fett) eller kremfløte
  • 25 g Sukrinmelis
  • 25 g SukrinSirup caramel
  • 50 g peanøttsmør uten sukker (kjøpt eller hjemmelaget peanøttsmør)

Topping

  • Salte peanøtter
  • Raspet sjokolade uten sukker
  • SukrinSirup caramel

Fremgangsmåte

Peanøttbunn

  • Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn grovhakkede peanøtter.
  • Fordel blandingen i serveringsglass eller en form og sett til avkjøling.

Snickerskrem

  • Pisk Crème Fraîche eller kremfløte sammen med søtning og sirup til en fast krem.
  • Rør inn peanøttsmøret når kremen har fått ønsket konsistens.
  • Fordel kremen over peanøttbunnen i serveringsglassene, enten med sprøytepose eller med en skje.

Topping

  • Topp gjerne desserten med hakkede peanøtter, raspet sjokolade og sirup.

Næringsinnhold

Kalorier: 455kcal | Karbohydrater: 5,7g | Protein: 10,9g | Fett: 40,2g