Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo italiensk ragu med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo italiensk ragu med squashspaghetti

Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 3 timer
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 558kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Ragu

  • 1 ss olivenolje
  • 50 g meierismør eller ghee (evt. olje for melkefritt alternativ)
  • 1 stor løk
  • 6 knaskerøtter (små gulrøtter)
  • 1,5 stilk stangselleri
  • 150 g baconterninger
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 250 g kjøttdeig av storfe
  • 5 ss tomatpuré
  • 1-2 dl rødvin
  • 5 dl kylling kraft eller fond og vann (se på pakningen hvor mye fond du trenger til angitt væskemengde)
  • 30 g raspet parmesan til servering (utelat for melkefri rett)

Squashspaghetti

  • 2-3 squash (evt. sommerkål eller grønn spisskål)
  • 2 ss olivenolje eller meierismør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Ragu

  • Finhakk løk, knaskerøtter og stangselleri.
  • Varm olivenolje og smør i en stor kjele på medium varme. Tilsett løk, knaskerøtter, stangselleri og bacon. Stek i ca. 10 minutter, eller til løken er blank.
  • Legg i resten av kjøttet, hakk det godt opp, og stek til alt er brunet. Rør inn tomatpuré og fres et par minutter.
  • Tilsett rødvin og kraft eller fond og vann. Gi gryten et oppkok og la koke kraftig i noen minutter.
  • Skru ned varmen slik at det ikke fosskoker, men putrer lett. La putre under lokk i minst to timer. Er det veldig mye væske i pannen, tar du av lokket deler av tiden, slik at væsken fordamper. Rør om innimellom slik at det ikke brenner seg i bunnen. Det skal være en tykk og saftig ragu når den er ferdig.
  • Smak til med salt og pepper.

Squash spaghetti

  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv til å lage lange tynne strimler. Bruker du sommerkål eller grønn spisskål kutter kålen i tynne strimler.
  • Du kan enten røre rå squash inn i raguen, eller varme den litt i en stekepanne.
  • Varm olje i en stekepanne til medium varme. Stek squash et par minutter. Krydre med salt og pepper. Kål trenger litt mer steketid.
  • Strø over parmesan før servering og nyt følelsen av Italia!

Næringsinnhold

Kalorier: 558kcal | Karbohydrater: 7,3g | Protein: 33g | Fett: 42g