Lavkarbo italiensk ragu med squashspaghetti

Ekte italiensk ragu slik den skal smake

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Med unntak av gulrot er alle ingrediensene i en ekte italiensk ragu regnet som lavkarbo. Dersom du bruker snackgulrøtter (4,4 karbohydrater per 100 gram) kommer du unna med en ragu som er godt «innafor» på et ketogent-kosthold, og som smaker ekte «Italia».

Italiensk ragu

Ragu er navnet italienerne bruker på kjøttblandingen til klassikeren pasta bolognese.

Når vi lager pasta bolognese liker vi å gjøre det slik de gjør det i et italiensk hjem, med alle de riktige ingrediensene, samt en koketid på 2-3 timer. Her bruker vi både svinekjøtt og storfe, vi bruker rødvin og kraft (kyllingfond) for å få frem den gode smaken som gir følelsen av å sitte på en italiensk restaurant med rødvin i glasset på en varm sensommerkveld.

Du kan også lage denne retten raskt på en halvtime, men da må du bruke mindre væske. Det blir også godt, men ikke det samme. Vil du ha frem den gode fyldige tomatsmaken sammen med de andre smakene bør du koke retten i minst 2-3 timer. Ingen italiener ville servert en ragu som var kokt i mindre enn 2-3 timer.

Lavkarbo ragu med miracle spaghetti

Her ser du raguen servert med miracle spaghetti, men bruk gjerne squash slik som står beskrevet i oppskriften

I Italia lager man gjerne pasta bolognese med større mengder pasta sammenlignet med kjøttsaus. For at dette skal funke bra med lavkarbo pasta, bruker vi i denne oppskriften mer kjøtt sammenlignet med pasta. Gi oss gjerne tilbakemeldinger på hvordan du synes det funket. Det setter vi stor pris på!

Vi serverte retten med squashpaghetti, men bruk gjerne strimlet sommerkål eller grønn spisskål. Kål stekes litt lengre før den serveres, sammenlignet med squash.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.

Lavkarbo ragu med miracle spaghetti

Lavkarbo italiensk ragu med squashspaghetti

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 3 timer
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 558kcal | Karbohydrater: 7,3g | Protein: 33g | Fett: 42g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Ragu

  • 1 ss olivenolje
  • 50 g meierismør eller ghee (evt. olje for melkefritt alternativ)
  • 1 stor løk
  • 6 knaskerøtter (små gulrøtter)
  • 1,5 stilk stangselleri
  • 150 g baconterninger
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 250 g kjøttdeig av storfe
  • 5 ss tomatpuré
  • 1-2 dl rødvin
  • 5 dl kylling kraft eller fond og vann (se på pakningen hvor mye fond du trenger til angitt væskemengde)
  • 30 g raspet parmesan til servering

Squashspaghetti

  • 2 squash eller sommerkål eller grønn spisskål
  • 2 ss olivenolje eller meierismør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Ragu

  • Finhakk løk, knaskerøtter og stangselleri.
  • Varm olivenolje og smør i en stor kjele på medium varme. Tilsett løk, knaskerøtter, stangselleri og bacon. Stek i ca. 10 minutter, eller til løken er blank.
  • Legg i resten av kjøttet, hakk det godt opp, og stek til alt er brunet. Rør inn tomatpuré og fres et par minutter.
  • Tilsett rødvin og kraft eller fond og vann. Gi gryten et oppkok og la koke kraftig i noen minutter.
  • Skru ned varmen slik at det ikke fosskoker, men putrer lett. La putre under lokk i minst to timer. Er det veldig mye væske i pannen, tar du av lokket deler av tiden, slik at væsken fordamper. Rør om innimellom slik at det ikke brenner seg i bunnen. Det skal være en tykk og saftig ragu når den er ferdig.
  • Smak til med salt og pepper.

Squash spaghetti

  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv til å lage lange tynne strimler. Bruker du sommerkål eller grønn spisskål kutter kålen i tynne strimler.
  • Du kan enten røre rå squash inn i raguen, eller varme den litt i en stekepanne.
  • Varm olje i en stekepanne til medium varme. Stek squash et par minutter. Krydre med salt og pepper. Kål trenger litt mer steketid.
  • Strø over parmesan før servering og nyt følelsen av Italia!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search