Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Lavkarbo mandelcrunch med julekrydder

Allergener: Nøtter
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 1 norgesglass
Kalorier:
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 250 g mandler eller mandelflak
  • 25 g klarnet smør eller meierismør
  • 25 g Sukrin gold (mengde etter smak)
  • 1 ts pepperkakekrydder  eller kanel
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bruker du hele mandler må du først kjøre nøttene noen runder i et foodprosessor til grove biter eller hakke dem med en kniv.
  • Rist nøttene noen minutter i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Trekk kjelen fra varmen og rør inn de øvrige ingrediensene. Smak til med rett mengde søtning.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 4 minutter, frem til nøttene er gyllen.
  • Avkjøl på stekebrettet. Oppbevar i en lufttett beholder.