Lavkarbo proteinrundstykker (glutenfritt)
Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 40 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Kalorier: 255kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 200 g cottage cheese
- 35 g smeltet meierismør
- 4 egg
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 30 g pofiber
- 50 g sesamfrø
- 2 ss fiberhusk
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Til topping: pensles med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender til en jevn røre.
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheeseblandingen.
La deigen hvile i ca. 10 minutter. På denne tiden trekker fibrene til seg væsken og deigen blir fast.
Deigen skal være litt klissete. Fukt hendene med vann eller olje før du ruller ut rundstykkene. Legg på et bakebrett med bakepapir.
Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min. Sjekk underveis.
Oppbevares noen dager i romtemperatur eller i frysen for lengre holdbarhet.
Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favorittpålegg eller som brød til en god suppe. For eksempel denne gode lavkarbo tomatsuppen.
Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 14g | Fett: 20g