Lavkarbo proteinrundstykker (glutenfritt)





Lavkarbo proteinrundstykker, nydelig keto-bakst!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo proteinrundstykker, perfekt for de som vil holde et stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Proteinrundstykker er populære å lage og du finner utallige oppskrifter på dette, men det er sjeldent du finner en lavkarboversjon.

Disse rundstykkene er uten gluten, gjær og sukker. De har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med lavkarbo rundstykker.

Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker

Du kan erstatte pofiber med lik mengde fibrex (sukkeroefiber), dersom du ønsker det. Men konsistensen blir grovere.

Lavkarbo proteinrundstykker oppbevares best i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg god i opptil tre dager. De kan også fryses, dersom du ønsker det.

Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker (glutenfritt)

4,76 fra 69 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 14g | Fett: 20g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g cottage cheese
  • 35 g smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 g pofiber
  • 50 g sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping: pensles med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender til en jevn røre.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheeseblandingen.
  • La deigen hvile i ca. 10 minutter. På denne tiden trekker fibrene til seg væsken og deigen blir fast.
  • Deigen skal være litt klissete. Fukt hendene med vann eller olje før du ruller ut rundstykkene. Legg på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min. Sjekk underveis.
  • Oppbevares noen dager i romtemperatur eller i frysen for lengre holdbarhet.

Kommentar

Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favorittpålegg eller som brød til en god suppe. For eksempel denne gode lavkarbo tomatsuppen.

Viser 37 kommentarer
  • Tas
    Svar

    Går det å bruke havrefiber i stedet for pofiber?

  • Elli gjerdset
    Svar

    Går det an å bruke denne deigen til å lage brød og ikke rundstykker? Evt hvilke tilpasninger bør jeg gjøre:)

  • Anonym
    Svar

    5 stars
    Nydelige

  • Lill Veronica Bongo
    Svar

    5 stars
    Smakte nesten som boller, følte ut som jeg jusket. Utrolig luftig, saftig mettende rundstykker.

  • Edhj
    Svar

    Hvor mye kcal, fett, protein osv er det av innhold i disse?

  • May
    Svar

    Kan bakepulveret erstattes av surdeig?

  • Anonym
    Svar

    Kan man erstatte mandel mel med noe annet glutenfritt mel som er low fodmap ?

    • Svar

      Hei, det er ikke så lett å erstatte mandelmel i denne oppskriften. Da tror jeg heller at jeg ville funnet en oppskrift uten mandelmel 🙂

  • Anonym
    Svar

    Kan man bruke fettredusert mandelmel?

    • Svar

      Da får du et tørrere resultat og en smak som minner mer på marsipan. Anbefaler derfor ikke å bruke avfettet mandelmel i brødbakst 🙂

  • Ann-Karin Svensli
    Svar

    Kan sesamfrø erstattes med annet frø, eks chiafrø? 😊

    • Svar

      Det vil jeg tro at går fint, men chiafrø trekker nok til seg litt væske fra deigen, så mulig du trenger litt mer væske. Her må du bare prøve deg frem 🙂

      • Ann-Karin Svensli
        Svar

        Det funka fjell 😃 Brukte akkurat samme mengde som med sesamfrø 😃 Ble veldig god konsistens på bollene. Hadde også i litt kardemomme. Yummy 😋 Har tidligere hatt litt problemer med noe «svampet» konsistens, liker den liksom ikke, men disse ble perfekte 😍

        • Svar

          Tusen takk for tilbakemeldingen! Veldig kjekt at du har funnet en sort brød som du liker 🙂

  • Anonym
    Svar

    5 stars
    Endelig lavkarbo rundstykker som hever seg og blir kjempegode – også etter en tur i fryseren!

    • Robert Helle
      Svar

      Så kjekt å høre! Tusen takk for fin tilbakemelding! 🙂

  • Elin
    Svar

    Kan jeg bytte cottage cheese med gresk yoghurt?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, det tror jeg skal gå fint. Men jeg har ikke testet selv så kan ikke garantere for 100% perfekt resultat 🙂
      Lykke til!

  • Kristel Grønvold
    Svar

    5 stars
    Hei, når det står pr. porsjon/pr. enhet vil det si pr. stk, altså pr. rundstykke her?

  • Britt
    Svar

    Kanongode, de er blitt min favoritt🤩
    Men jeg sliter med at de (all lavkarbo bakst egentlig) alltid synker sammen etter jeg har tatt de utav ovnen. Har dere noen tips?

  • Trine Nielsen
    Svar

    5 stars
    Det ble kjempegode rundstykker 🙂 Jeg hadde litt gresskarkjerner på toppen sammen med sesamfrø. Men hvor mange karbohydrater er det i disse?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Trine. Så kjekt å høre, og det er nok kjempegodt med gresskarkjerner og andre frø. Det er svært lite karbohydrater i disse rundstykkene, men har ikke regnet ut helt nøyaktig. Det kan du gjerne gjøre om du ønsker det. Sjekk karbohydrattabellen.no her: https://omhelse.no/karbohydrattabell/.

    • Heidi
      Svar

      Hei,
      Er det noe man kan erstatte mandelmel med for oss som er allergiske mot mandler? Og fortsatt holde det som lavkarbo?

      • Svar

        Hei, kanskje avfettet sesam-mel kan fungere. Men jeg har ikke testet det selv, så jeg vet ikke helt sikker hvor mye du trenger og hvordan resultatet blir 🙂

  • MAHASTY ZIEMER
    Svar

    Deigen ble aldri som en deig. Den ble altfor tynn

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Da anbefaler jeg deg å se over ingredienslisten en ekstra gang for å sjekke at du har brukt rett mengde.
      Tilsetter du rette ingredienser og rett mengde vil du få en deig som er enkel å forme til rundstykker.
      Gi oss gjerne en lyd om det er noe annet vi kan hjelpe deg med 🙂

    • Rita Havig
      Svar

      Hvor mye fiber er i disse?

      • omhelse.no
        Svar

        Det har vi ikke regnet nøyaktig ut.

      • Christine
        Svar

        Den ser bedre ut en i virksligheten pluss min ble ikke noe spes god selv om jeg fulgte oppskrift. Ikke til å ambefales.

4,76 from 69 votes (64 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search