Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker, nydelig keto-bakst!

Lavkarbo proteinrundstykker, perfekt for de som vil holde et stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Proteinrundstykker er populære å lage og du finner utallige oppskrifter på dette, men det er sjeldent du finner en lavkarboversjon av proteinrundstykker.

Disse rundstykkene er uten gluten, gjær og sukker. De har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med lavkarbo rundstykker.

Du kan erstatte pofiber med lik mengde fibrex (sukkeroefiber), dersom du ønsker det. Du bør ikke bytte pofiber med fiberhusk, da dette kan gi et seigt og klissete resultat.

Lavkarbo proteinrundstykker oppbevares best i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg god i opptil tre dager. De kan også fryses, dersom du ønsker det.

Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo proteinrundstykker

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PROTEINRUNDSTYKKER

4.83 fra 17 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 6 stk

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 14g | Fett: 20g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 50 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 30 gram pofiber
  • 50 gram sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping valmuefrø eller sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender og lag en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig.
  • La deigen hvile i 8-10 minutter.
  • Fukt hendene med vann før du ruller ut seks rundstykker og legger på et bakebrett med bakepapir.
  • Strø over valmuefrø eller sesamfrø, før du sette brettet i ovnen.
  • Stekes på midterste rille i 22-25 minutter. Sjekk underveis.

Kommentar

Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favorittpålegg eller som brød til en god suppe. For eksempel denne gode lavkarbo tomatsuppen.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Kristel Grønvold
    Svar

    5 stars
    Hei, når det står pr. porsjon/pr. enhet vil det si pr. stk, altså pr. rundstykke her?

  • Britt
    Svar

    Kanongode, de er blitt min favoritt🤩
    Men jeg sliter med at de (all lavkarbo bakst egentlig) alltid synker sammen etter jeg har tatt de utav ovnen. Har dere noen tips?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei, Så gøy å høre at du liker oppskriften 😀
      Nja, vet ikke om jeg har så mange tips. Min erfaring er at lavkarbo bakst er mer sårbar enn bakst med hvetemel og at man må regne med at deigen oppfører seg litt annerledes. Du kan prøve å la være å tilsette eddik og se om deigen blir mer stabil da. Ville også brukt over- og undervarme og ikke varmluft.

  • Trine Nielsen
    Svar

    5 stars
    Det ble kjempegode rundstykker 🙂 Jeg hadde litt gresskarkjerner på toppen sammen med sesamfrø. Men hvor mange karbohydrater er det i disse?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Trine. Så kjekt å høre, og det er nok kjempegodt med gresskarkjerner og andre frø. Det er svært lite karbohydrater i disse rundstykkene, men har ikke regnet ut helt nøyaktig. Det kan du gjerne gjøre om du ønsker det. Sjekk karbohydrattabellen.no her: https://omhelse.no/karbohydrattabell/.

  • MAHASTY ZIEMER
    Svar

    Deigen ble aldri som en deig. Den ble altfor tynn

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Da anbefaler jeg deg å se over ingredienslisten en ekstra gang for å sjekke at du har brukt rett mengde.
      Tilsetter du rette ingredienser og rett mengde vil du få en deig som er enkel å forme til rundstykker.
      Gi oss gjerne en lyd om det er noe annet vi kan hjelpe deg med 🙂

    • Rita Havig
      Svar

      Hvor mye fiber er i disse?

      • omhelse.no
        Svar

        Det har vi ikke regnet nøyaktig ut.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search