Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker, perfekt for de som vil holde ett stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Proteinrundstykker er populære å lage og du finner utallige oppskrifter til dette, men det er sjelden du finner en lavkarboversjon av proteinrundstykker. Disse rundstykkene er uten hvete, gjær og sukker. De har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med disse lavkarbo proteinrundstykkene.

Dersom du ønsker å lage hamburgerbrød kan du trykke ned rundstykkene litt før du steker dem. Da får de en rundere og flatere form som passer som hamburgerbrød.

Rundstykkene oppbevares best i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg god i opptil tre dager. De kan også fryses, dersom du ønsker det.

Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.

  • Antall: 6
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 200 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet smør
  • 4 egg
  • 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 gram pofiber
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 2 strøkne ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping, valmuefrø eller sesamfrø
Fremgangsmåte
  1. Sett på stekeovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Kjør cottage cheese i en blender slik at klumpene forsvinner. Bland så inn smeltet smør og egg og rør til en jevn røre.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette inn med eltetupp på miksmaster. La deigen hvile i 8-10 minutter.
  4. Fukt hendene med vann før du ruller ut seks rundstykker og legger på ett bakebrett med bakepapir.
  5. Strø over valmuefrø eller sesamfrø, før du sette brettet inn i ovnen.
  6. Stekes på midterste rille i 22-25 minutter. Sjekk underveis.
  7. Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favoritt pålegg.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search