Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 pai (1 pai gir ca. 6 porsjoner)
Kalorier: 366kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 100 g frosne bringebær
  • 100 g Finesse bakesukker

Nøttecrunch

  • 100 g valnøtter
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 100 g smeltet meierismør
  • 65 g Finesse bakesukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbrabitene i en ildfast form eller paiform.
    Lavkarbo smuldrepai med rabarbra
  • Bland inn fryste bringebær og søtning.

Nøttecrunch

  • Grovhakk valnøtter med en kniv.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Legg blandingen over innholdet i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Paien er klar når den er gylden.
  • La paien hvile minst 10 minutter før den serveres.

Merknader

Server gjerne smuldrepaien med pisket krem eller hjemmelaget is.

Næringsinnhold

Kalorier: 366kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 30g