
Ja takk, meld meg på (gratis)
Supergod lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær!
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær er en smaksrik og enkel dessert som garantert vil imponere både deg selv og andre. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre.
Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.
Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bjørnebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai.
Smuldrepaien ble servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 gram rabarbra
- 100 gram fryst bringebær
- 100 gram finesse bakesukker
Nøttecrunch
- 100 gram valnøtter
- 100 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 gram smeltet meierismør
- 65 gram finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbraen i en ildfast form eller paiform.
- Bland inn frosne bringebær og søtning.
Nøttecrunch
- Grovhakk valnøtter med en kniv.
- Bland alle ingrediensene til nøtteblandingen godt sammen i en bakebolle før du legger blandingen over innholdet i formen.
- Stek smuldrepaien midt i ovnen i 25-30 minutter. Ta den ut når den er gylden.
- La paien hvile minst 10 minutter før du forsyner deg.