Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo grønn curry fiskesuppe

Lavkarbo fiskesuppe med reker

Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 521kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 4 vårløk
  • 150 g sellerirot
  • Meierismør til steking
  • 5 dl fiskekraft evt. vann og fiskebuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 150 g creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 200 g torskefilet
  • 200 g laksefilet
  • 150 g skrelte reker
  • Finhakket gressløk til topping

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Kutt vårløk i tynne skiver. Rens sellerirot og kutt i tynne strimler.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk, hvitløk og chili til løken blir blank.
  • Hell i fiskekraft, kremfløte og hvitvinseddik. Kok opp og la småputre i 10 minutter.
  • Rør inn creme fraiche før du bruker en stavmikser eller blender til å lage en jevn og kremet suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Legg i sellerirot og fisk i biter. La trekke i suppen i 6-7 minutter.
  • Hell suppen i dype skåler, legg over reker og server med hakket gressløk.

Merknader

Vi anbefaler lavkarbo brød til suppen. 
Dersom du ikke spiser streng lavkarbo kan du erstatte halvparten av selleriroten med gulrøtter og følge samme oppskrift som selleriroten. Denne suppen kan minne om Bergensk fiskesuppe, bortsett fra at denne ikke er sursøt.
Om du ønsker en Bergensk fiskesuppe har du i en spiseskje søtning, og litt mer eddik. Bon appetit!

Næringsinnhold

Kalorier: 521kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 40g | Fett: 35g