Kremet fiskesuppe – Lavkarbo

Dette er en fantastisk fiskesuppe som er næringsrik, lavkarbo og veldig smakfull. Det er enkelt å lage nydelig kremet fiskesuppe som også er lavkarbo. Det er bare å erstatte hvetemelet i den hvite sausen. Du finner andre oppskrifter på lavkarbo mat her.

Ingredienser

Til fire personer

  • 4 store sjalottløk eller 3 små
  • 3 fedd hvitløk
  • En halv chili
  • 4 vårløk, evt 1 purreløk
  • En tommel ingefær
  • 250 gram hvit fisk, f.eks torsk
  • 250 gram laks, evt. ørret
  • 200 gram reker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 dl fløte
  • Gressløk til servering
  • Salg og pepper

Slik går du frem for å lage lavkarbo fiskesuppe

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær
  2. Stek dette i godt med smør i en gryte, til løken er gylden
  3. Hell i 5 dl fiskekraft og la hvitvinseddik og la det småputre i ti minutter
  4. Mens det putrer skjær opp gressløk og del selleriroten i fine strimler
  5. Hell i 3 dl kremfølte og la det småkoke et par minutter
  6. Rør inn 1,5 dl rømme og kjør det hele godt med en stavmikser til fiskesuppen blir kremet. Pass på at suppen ikke koker nå, da kan den skille seg
  7. Smak til med salt og pepper
  8. Legg i fisken og la den trekke i 6-7 minutter
  9. Hell i dype skåler, legg reker i midten og server med gressløk strødd over

PS: Om du ikke spiser streng lavkarbo kan du la to gulrøtter følge samme oppskrift som selleriroten. Denne suppen kan minne om Bergensk fiskesuppe, bortsett fra at denne ikke er sursøt. Om du ønsker en Bergensk fiskesuppe har du i en spiseskje med sukker eller honning, og litt mer eddik. Bon appetit!

fiskesuppe oppskrift
Smakfull lavkarbo FiskesuppeKremet fiskesuppe er perfekt og mettende lavkarbo mat med mye energi og næringsrike ingredienser
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Lavkarbo lasagnelavkarbo torsk