Lavkarbo fiskesuppe med reker

Nydelig kremet fiskesuppe!

Lavkarbo fiskesuppe med basis i oppskrift på bergensk fiskesuppe. Om du ikke har laks eller hvit fisk for hånden så bruk det du har. Du kan også bruke fiskeboller.

Det aller beste er om du lager fiskekraft selv eller kjøper det fra fiskehandler. Alternativt kan du bruke fiskekraft eller fiskebuljong fra butikken.

Lavkarbo fiskesuppe smaker nydelig sammen med lavkarbo brød. Vi har mange ulike brødoppskrifter, som du finner her.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo middager, finner du det her.

Lavkarbo fiskesuppe
Lavkarbo grønn curry fiskesuppe

OPPSKRIFT PÅ KREMET LAVKARBO FISKESUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 521kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 40g | Fett: 35g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 3 sjalottløk finhakket
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 0.5 chili finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 4 vårløk evt. purreløk
  • 150 gram sellerirot strimlet
  • 5 dl fiskekraft evt. vann og fiskebuljong
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 dl fløte
  • 1.5 dl creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 200 gram torsk evt. en annen hvit fisk
  • 200 gram laks evt. ørret
  • 150 gram reker
  • Gressløk finhakket

FREMGANGSMÅTE

  • Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i en gryte med smeltet smør. Stekes til løken blir blank.
  • Hell i fiskekraft og hvitvinseddik og la gryten småputre i ti minutter.
  • Hell i fløte og creme fraiche la det småkoke et par minutter før du bruker en stavmikser til å lage en jevn og kremet suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Legg i sellerirot og fisk, og la dette trekke i suppen i 6-7 minutter.
  • Hell lavkarbo fiskesuppe i dype skåler, legg reker i midten og server med hakket gressløk.

Kommentar

Vi anbefaler lavkarbo brød til suppen. 
Dersom du ikke spiser streng lavkarbo kan du erstatte halvparten av selleriroten med gulrøtter og følge samme oppskrift som selleriroten. Denne suppen kan minne om Bergensk fiskesuppe, bortsett fra at denne ikke er sursøt.
Om du ønsker en Bergensk fiskesuppe har du i en spiseskje søtning, og litt mer eddik. Bon appetit!
Recommended Posts
Kommentarer
  • Joakim Eiksund
    Svar

    Nydeleg suppe 🙂 men når skal selleriroten i? Eg putta den i litt før fisken og det funket bra 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Joakim. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på at dette ikke stod i oppskriften. Litt før fisken funker fint. Har nå rettet det i oppskriften. Det er godt om den ikke ligger for lenge, slik at den fremdeles har tyggemotstand og virker noenlunde «fersk».

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search