Lavkarbo fiskesuppe med reker





Nydelig kremet fiskesuppe!

Lavkarbo fiskesuppe med basis i oppskrift på bergensk fiskesuppe. Om du ikke har laks eller hvit fisk for hånden så bruk det du har. Du kan også bruke fiskeboller.

Det aller beste er om du lager fiskekraft selv eller kjøper det fra fiskehandler. Alternativt kan du bruke fiskekraft eller fiskebuljong fra butikken.

Lavkarbo fiskesuppe smaker nydelig sammen med lavkarbo brød. Vi har mange ulike brødoppskrifter, som du finner her.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbo middager, finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo grønn curry fiskesuppe

Lavkarbo fiskesuppe med reker

4.67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 521kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 40g | Fett: 35g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 4 vårløk
  • 150 g sellerirot
  • Meierismør til steking
  • 5 dl fiskekraft evt. vann og fiskebuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 150 g creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 200 g torskefilet
  • 200 g laksefilet
  • 150 g skrelte reker
  • Finhakket gressløk til topping

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Kutt vårløk i tynne skiver. Rens sellerirot og kutt i tynne strimler.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk, hvitløk og chili til løken blir blank.
  • Hell i fiskekraft, kremfløte og hvitvinseddik. Kok opp og la småputre i 10 minutter.
  • Rør inn creme fraiche før du bruker en stavmikser eller blender til å lage en jevn og kremet suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Legg i sellerirot og fisk i biter. La trekke i suppen i 6-7 minutter.
  • Hell suppen i dype skåler, legg over reker og server med hakket gressløk.

Kommentar

Vi anbefaler lavkarbo brød til suppen. 
Dersom du ikke spiser streng lavkarbo kan du erstatte halvparten av selleriroten med gulrøtter og følge samme oppskrift som selleriroten. Denne suppen kan minne om Bergensk fiskesuppe, bortsett fra at denne ikke er sursøt.
Om du ønsker en Bergensk fiskesuppe har du i en spiseskje søtning, og litt mer eddik. Bon appetit!

Viser 5 kommentarer
  • Allan Grønning
    Svar

    5 stjerner
    Meget god 💕

  • Joakim Eiksund
    Svar

    Nydeleg suppe 🙂 men når skal selleriroten i? Eg putta den i litt før fisken og det funket bra 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Joakim. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på at dette ikke stod i oppskriften. Litt før fisken funker fint. Har nå rettet det i oppskriften. Det er godt om den ikke ligger for lenge, slik at den fremdeles har tyggemotstand og virker noenlunde «fersk».

      • Marita Johnsen
        Svar

        Hei.
        Står i framgangsmåten at det skal være ingefær, men det står ikke i ingredienslista.
        Hva er riktig?

        On når skal rekene tilsettes?

        Veldig god suppe, tilsatte litt ekstra krydder og laget den uten ingefær.

        • Svar

          Hei, takk for tilbakemeldingen! Vi skal fjerne ingefær i fremgangsmåten, da den ikke skal være med. Rekene legges i suppen helt til slutt 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search