Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ ENKEL LAVKARBO BUTTER CHICKEN

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 930kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 43g | Fett: 77g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 100 gram meierismør
  • 1 gul løk finhakket
  • 1 rød chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss ingefær finhakket
  • 1 potte koriander
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl fløte evt. kokosmelk
  • 400 gram lårfilet av kylling strimlet
  • 0,5 rød paprika strimlet
  • 3 små champignon skivet

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smøret i en stor gryte. Gjerne en jerngryte.
  • Tilsett løken og la denne frese på medium varme i ca. 5 minutter mens du rører i gryten.
  • Tilsett hvitløk og chili. La dette frese i ca. 1 minutt.
  • Tilsett tomatpuré. La dette frese i ca. 2 minutter.
  • Tilsett ingefær, én neve koriander, salt og pepper.
  • Bruk en stavmikser til å lage en fin masse av alle ingrediensene i gryten.
  • Sett ned temperaturen. Hell forsiktig over matfløte, mens du rører godt.
  • Sett temperaturen på medium varme og tilsett kylling, paprika og champignon.
  • La gryten småputre under lokk i 20 minutter. Dryss over fersk koriander før servering.

Kommentar

Serveres med en enkel salat, blomkålris og  lavkarbo nanbrød.