Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tacoform

Lavkarbo tacoform

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 736kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • Meierismør eller olje til steking
  • 1 løk finhakket
  • 1 rød paprika i små terninger
  • 3 champignon skivet
  • 400 gram kjøttdeig
  • Hjemmelaget tacokrydder
  • 1 glass salsa
  • 1 fedd hvitløk
  • 300 gram creme fraiche
  • 150 gram paprika tubeost
  • 150 gram revet ost
  • Evt. jalapeno
  • Evt. fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
  • Stek hakket løk, paprika og champignon i smør eller nøytral olje på middels varme til løken blir blank. Hell blandingen over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig. Tilsett enten én pose kjøpt tacokrydder, eller lag ditt eget krydder. Hell over salsa. La dette putre i ett minutt før du heller det over grønnsakene.
  • Bland sammen finhakket hvitløk, creme fraiche og tube ost i en bolle. Rør godt sammen før du heller sausen over kjøttdeigen. Bruk en slikkepott til å bre blandingen utover.
  • Strø ost på toppen og topp gjerne osten med jalapeno.
  • Stekes på midterste rille i 15 minutter, til osten er gylden. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg.
  • Server lavkarbo tacoform med en frisk salat og guacamole. Pynt også gjerne med fersk koriander før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 736kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 38g | Fett: 60g