Go Back
+ servings
Brokkolisuppe med focaccia

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BROKKOLISUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 25 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 296kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 6g | Fett: 26g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 40 gram meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 0,25 rød chili finhakket
  • 2 brokkoli
  • 6 dl vann
  • 2 ss kjøttfond evt. grønnsaksbuljong
  • 4 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Parmesan og evt. ferske urter

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør i en gryte. Stek løk, hvitløk og chili i smøret, til løken er gylden.
  • Del hele brokkolien i små biter og ha bitene i gryten med løken.
  • Hell over vann og buljong, kok opp.
  • Etter 2 minutter, fisk ut noen brokkolitopper som skal brukes til garnityr.
  • Når brokkolien er mør, bruker du en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri suppe.
  • Tilsett fløte og fortsett med stavmikseren til du får en fin, tykk og kremet konsistens. Gi suppen et oppkok.
  • Smak til med salt og pepper. Strø over revet parmesan og ferske urter før servering.

Kommentar

Servér suppen med urter, revet parmesan og brokkolitoppene du la til sides. Lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød smaker også godt sammen med denne suppen.