Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo brokkolisuppe

Lavkarbo brokkolisuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 495kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 brokkoli
  • 50 g meierismør
  • 8 dl kyllingkraft (evt. vann og kyllingfond)
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 50 g raspet parmesan
  • 4 ss gresskarkjerner
  • Friske urter som timian, oregano eller basilikum

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk. Kutt brokkoli i små buketter, rens stilken og del den i terninger.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 5 min, rør inn hvitløk og stek videre i ett minutt.
  • Tilsett kraft, kremfløte, sitronsaft og brokkoli. Kok opp og la putre til brokkolien er mør, ca. 8 min. Ønsker du hel brokkoli i suppen fisker du ut noen biter etter ca. 4 min koketid.
  • Lag en jevn suppe ved hjelp av stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper. Rør inn bukettene du la til side.
  • Server suppen med parmesan, gresskarkjerner og ferske urter etter ønske.

Merknader

Lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød er forslag til brød som passer til suppen.

Næringsinnhold

Kalorier: 495kcal | Karbohydrater: 5.2g | Protein: 12g | Fett: 46g