Go Back
+ servings
Spicy gresskarsuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SPICY GRESSKARSUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 216kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 5g | Fett: 18g
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Suppe

  • 700 gram hokkaido gresskar (700 gram tilsvarer ca. et halvt gresskar)
  • Nøytral olje til steking
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 0,5 rød chili med eller uten frø, finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 5-7 dl vann
  • 1 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
  • Salt og pepper

Toppingforslag

  • 1 ss hempfrø
  • 1 ss mandler hakket
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ss valnøtter hakket
  • 0.5 ts salt
  • Parmesan
  • Tørkede urter

FREMGANGSMÅTE

  • Toppingen smaker nydelig dersom du steker den i en tørr stekepanne i noen minutter, sammen med salt. Da får du frem de gode smakene. Stek alle frøene og nøttene, ikke urter og parmesanost. Legg i en skål til suppen er ferdig.
  • Skyll hokkaido gresskar. Del det i to og fjern frøene i midten. Kutt i terningen og legg bitene i en kjele med vann som dekker gresskaret.
  • Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett chili, ingefær og hvitløk. Stek dette i et par minutter.
  • Når gresskaret er mørt, hell av kokevannet. Tilsett den stekte løken i kjelen og kjør dette klumpfritt med en stavmikser.
  • Tilsett sitronsaft og kyllingfond. Hell over vann, en og en dl slik at du har kontroll på tykkelsen.
  • La suppen få et raskt oppkok, tilsett salt og pepper etter smak.
  • Dryss toppingen over gresskarsuppen.

Kommentar

Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.