Gå tilbake
+ porsjoner
Spicy gresskarsuppe

LAVKARBO SPICY GRESSKARSUPPE

Allergener: Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 509kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Suppe

  • 700 gram hokkaido gresskar (700 gram tilsvarer ca. et halvt gresskar)
  • 50 gram meierismør evt. olje for melkefri rett
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 0.5 rød chili med eller uten frø, finhakket
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 5-7 dl vann
  • 1 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
  • Salt og pepper

Toppingforslag

  • 1 ss hempfrø
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ss hakkede valnøtter
  • Salt
  • Parmesan
  • Tørkede urter

Fremgangsmåte

  • Toppingen smaker nydelig dersom du steker den i en tørr stekepanne i noen minutter, sammen med salt. Da får du frem de gode smakene. Stek alle frøene og nøttene, ikke urter og parmesanost. Legg i en skål til suppen er ferdig.
  • Skyll hokkaido gresskar. Del det i to og fjern frøene. Kutt i terningen og legg bitene i en kjele med vann som dekker gresskaret.
  • Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett chili, ingefær og hvitløk. Stek dette i et par minutter.
  • Når gresskaret er mørt, hell av kokevannet. Tilsett den stekte løken i kjelen og kjør dette klumpfritt med en stavmikser.
  • Tilsett sitronsaft og kyllingfond. Hell over vann, en og en dl slik at du har kontroll på tykkelsen.
  • La suppen få et raskt oppkok, tilsett salt og pepper etter smak.
  • Dryss toppingen over gresskarsuppen.

Merknader

Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.

Næringsinnhold

Kalorier: 509kcal | Karbohydrater: 25g | Protein: 12g | Fett: 38g