Spicy lavkarbo gresskarsuppe

Spicy gresskarsuppe

Denne suppen minner om både gulerotsuppe og søtpotetsuppe på smak. Spicy gresskarsuppe er smaksrik og har en søt og nøtteaktig smak. Sammen med ingefær og chili blir denne suppen skikkelig nydelig.

Det er brukt hokkaido gresskar i denne suppen. Hokkaido gresskar inneholder 1.7 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor en nydelig grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold. Denne suppen er lavkarbo, glutenfri og laktosefri. 

Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen med lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Spicy gresskarsuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SPICY GRESSKARSUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 216kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 5g | Fett: 18g
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Suppe

  • 700 gram hokkaido gresskar (700 gram tilsvarer ca. et halvt gresskar)
  • Nøytral olje til steking
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 0,5 rød chili med eller uten frø, finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 5-7 dl vann
  • 1 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
  • Salt og pepper

Toppingforslag

  • 1 ss hempfrø
  • 1 ss mandler hakket
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ss valnøtter hakket
  • 0.5 ts salt
  • Parmesan
  • Tørkede urter

FREMGANGSMÅTE

  • Toppingen smaker nydelig dersom du steker den i en tørr stekepanne i noen minutter, sammen med salt. Da får du frem de gode smakene. Stek alle frøene og nøttene, ikke urter og parmesanost. Legg i en skål til suppen er ferdig.
  • Skyll hokkaido gresskar. Del det i to og fjern frøene i midten. Kutt i terningen og legg bitene i en kjele med vann som dekker gresskaret.
  • Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett chili, ingefær og hvitløk. Stek dette i et par minutter.
  • Når gresskaret er mørt, hell av kokevannet. Tilsett den stekte løken i kjelen og kjør dette klumpfritt med en stavmikser.
  • Tilsett sitronsaft og kyllingfond. Hell over vann, en og en dl slik at du har kontroll på tykkelsen.
  • La suppen få et raskt oppkok, tilsett salt og pepper etter smak.
  • Dryss toppingen over gresskarsuppen.

Kommentar

Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search