Spicy gresskarsuppe

Spicy gresskarsuppe

Denne suppen minner om både gulerotsuppe og søtpotetsuppe på smak. Spicy gresskarsuppe er smaksrik og har en søt og nøtteaktig smak. Sammen med ingefær og chili blir denne suppen skikkelig nydelig.

Det er brukt hokkaido gresskar i denne suppen. Hokkaido gresskar inneholder 1.7 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor en nydelig grønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold. Denne suppen er lavkarbo, glutenfri og laktosefri. 

Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen med lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

  • Porsjoner: 2-3
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett

Spicy gresskarsuppe

omhelse.no

Ingredienser suppe
  • 700 gram hokkaido gresskar (ca. et halvt gresskar)
  • 2 ss smør
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 1/2 finhakket rød chili (med eller uten frø)
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss sesamolje (kan utelates eller byttes med olivenolje)
  • 4-5 dl vann
  • 2 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
  • salt og pepper
Ingredienser topping forslag
  • 1 ss hempfrø
  • 1 ss hakkede mandler
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 ss hakkede valnøtter
  • 0.5 ts salt
  • parmesanost
  • tørkede urter
Fremgangsmåte 
  1. Skyll hokkaido gresskar. Del det i to og fjern frøene i midten. Kutt i terningen og legg bitene i en kjele med vann som dekker gresskaret.
  2. Toppingen smaker nydelig dersom du steker den i en tørr stekepanne i noen minutter, sammen med salt. Da får du frem de gode smakene. Stek alle frøene og nøttene, ikke urter og parmesanost. Legg i en skål til suppen er ferdig.
  3. Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett chili, ingefær og hvitløk. Stek dette i et par minutter.
  4. Når gresskaret er mørt, hell av kokevannet. Tilsett den stekte løken i kjelen og kjør dette klumpfritt med en stavmikser.
  5. Tilsett sitronsaft, sesamolje, kyllingfond, salt og pepper. Hell over vann, en og en dl slik at du har kontroll på tykkelsen.
  6. La suppen få et raskt oppkok, tilsett salt og pepper etter smak.
  7. Dryss toppingen over spicy gresskarsuppe når den er helt i skål. Dryss gjerne over tørkede eller ferske urter og parmesanost.
  8. Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search