Go Back
+ servings
Lavkarbo avocado salat

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO AVOCADOSALAT MED EGG OG SYLTET RØDLØK

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 735kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 26g | Fett: 62g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Salat

  • 4 egg hardkokt
  • 2 avocado spisemodne
  • 0,25 isbergsalat
  • 10 cherrytomater
  • 0,25 agurk
  • 0,25 paprika
  • 4 ss fetaost
  • 1 stilk stangselleri

Topping

  • Syltet rødløk 
  • Evt. sesamfrø gresskarkjerner eller hakkede peanøtter

Dressing

  • 150 gram rømme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 chili finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 neve koriander eller basilikum hakket

FREMGANGSMÅTE

  • Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
  • Kutt grønnsakene i ønsket størrelse. Vi anbefaler at du kutter i små terninger, da det smaker godt når du får en god variasjon av smaker på gaffelen. Bland ingrediensene til salaten i en serveringsskål før du dandere salaten på fat.
  • Bland alle ingrediensene til dressingen i en skål og sett til sides i noen minutter, slik at smakene får satt seg.
  • Dander salaten i serveringsskåler, legg over syltet rødløk, sesamfrø og gresskarkjerner, evt. nøtter. Server lavkarbo avocado salat med hjemmelaget dressing og gjerne med lavkarbo brød.

Kommentar

Oppskrift på syltet rødløk finner du her
Oppskrift på lavkarbo brød finner du her