Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk




Kanskje den beste avokadosalaten du kommer til å spise?

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo avokadosalat er en smaksrik og mektig salat. Salaten inneholder gode fettstoffer fra avokado, egg, fetaost og nøtter.

Det er ikke bare i guacamole avokado egner seg. I et lavkarbo kosthold er dette en super grønnsak å anvende. En mellomstor avokado inneholder ca. 25 gram fett.

I et lavkarbo kosthold ønsker man å redusere inntaket av karbohydrater, og erstatte store deler av energiinntaket fra karbohydrater med fett. Dette er bare én av svært mange grunner for å spise avokado.

Vi toppet denne digge salaten med syltet rødløk, som du finner oppskrift til her. Lavkarbo syltet rødløk lager du raskt også er den klar på bare 30 minutter.

Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk

Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk

Denne salaten er et godt alternativ for deg som spiser lavkarbo vegetarmat.

Det er alltid godt med brød til salat. Vi har oppskrift på flere ulike lavkarbo brød, som du finner her. Du finner oppskrift på lavkarbo focaccia, lavkarbo olivenbrød, lavkarbo kneippbrød med flere.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 534kcal | Karbohydrater: 4.2g | Protein: 14g | Fett: 47g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Vinaigrette

  • 25 gram Fun light appelsinsaft konsentrat
  • 15 gram olivenolje
  • 15 gram hvitvinseddik
  • 5 gram balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype pepper

Salat

  • 2 egg
  • 100 gram romano salat mix, eller en annen grønn salat
  • 0,25 agurk
  • 0,25 gul paprika
  • 1 stor avokado
  • 40 gram fetaost i blokk
  • Syltet rødløk 
  • Chiliflak

Karamelliserte valnøtter

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål.
  • Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
  • Stek valnøttene i en tørr stekepanne sammen med salt og Sukrin gold. Stek til nøttene får farge og søtningen har smeltet rundt nøttene.
  • Bland vinaigretten godt sammen med den ferdig kuttede romanosalaten. Dander salaten i serveringsskåler.
  • Kutt agurk og paprika i små terninger og bland inn i salaten.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og ta kjøttet ut av skallet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver og legg over salaten.
  • Rens eggene og del i en eggedeler eller med en kniv. Legg over salaten.
  • Smuldre fetaosten over salaten. Topp med karamelliserte valnøtter, syltet rødløk og chiliflak etter ønske.

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search