Gå tilbake
+ porsjoner
Rød curry fiskesuppe

Lavkarbo rød curry fiskesuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Selleri, Skalldyr, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 742kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 2 rød paprika
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 50 gram meierismør
  • 5 dl kremfløte (kokosmelk for melkefri suppe)
  • 4 dl fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime, saften
  • 2 ts red curry
  • 100 gram sellerirot
  • 100 gram aspargesbønner
  • 100 gram minimais
  • 300 gram torsk i terninger
  • 300 gram rå scampi uten skall
  • Salt
  • Spirer eller urter til servering

Fremgangsmåte

  • Del rødløk og paprika i små terninger.
  • Stek løk, paprika og ingefær i en gryte med smør. Stek til grønnsakene har blitt myk.
  • Tilsett kremfløte, fiskekraft, soyasaus, limesaft og red curry. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri suppe.
  • Del sellerirot i terninger og aspargesbønner og minimais i mindre biter før du legger grønnsakene i suppen.
  • Kok opp og la koke i 20 minutter før du tilsetter fisk og scampi. Kok videre i noen minutter før suppen er klar.
  • Smak til med salt før servering.

Merknader

Lavkarbo fiskesuppe smaker også nydelig til lavkarbo brød

Næringsinnhold

Kalorier: 742kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 43g | Fett: 58g