Lavkarbo rød curry fiskesuppe

Smaksrik og fyldig fiskesuppe med torsk og scampi!

Rød curry fiskesuppe er inspirert fra det asiatiske kjøkken. Curry, lime og ingefær gir assosiasjoner til et eksotisk kjøkken. Topper du suppen med frisk koriander får du en ekstra liten eksotisk vri.

Curry er det som gir denne suppen litt ekstra spice. Du kan enkelt regulere styrken på suppen ved å tilsette mer eller mindre rød curry.

Har du ferske urter for hånd, er det nydelig å strø over for eksempel timian, koriander eller basilikum. Vi serverte suppen med reddik spirer, kruspersille og limebåter. Reddik spirer er sterkt og du trenger bare noen få spirer for å få litt ekstra spicy smak.

Grønnsakene du finner i ingredienslisten er bare forslag og kan fint varieres. Bruk gjerne mer av det du liker mest og dropp det du ikke er så begeistret for.

Rød curry fiskesuppe

Vil du ha melkefri fiskesuppe?

Bytt kremfløte med fullfett kokosmelk og meierismør med rapsolje eller melkefritt smør.

Suppen smaker også nydelig til lavkarbo brød. Vi har flere ulike brødsorter, som olivenbrød, kneippbrød, focaccia, med flere. Du finner våre brødoppskrifter her. Vi serverte suppen med lavkarbo minibaguetter.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Rød curry fiskesuppe

Lavkarbo rød curry fiskesuppe

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 742kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 43g | Fett: 58g
Allergener
Fisk
Selleri
Skalldyr
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 rødløk
  • 2 rød paprika
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 50 g meierismør
  • 5 dl kremfløte (kokosmelk for melkefri suppe)
  • 4 dl fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime, saften
  • 2 ts red curry
  • 100 g sellerirot
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g minimais
  • 300 g torsk i terninger
  • 300 g rå scampi uten skall
  • Salt
  • Spirer eller urter til servering

Fremgangsmåte

  • Del rødløk og paprika i små terninger.
  • Stek løk, paprika og ingefær i en gryte med smør. Stek til grønnsakene har blitt myk.
  • Tilsett kremfløte, fiskekraft, soyasaus, limesaft og red curry. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en klumpfri suppe.
  • Del sellerirot i terninger og aspargesbønner og minimais i mindre biter før du legger grønnsakene i suppen.
  • Kok opp og la koke i 20 minutter før du tilsetter fisk og scampi. Kok videre i noen minutter før suppen er klar.
  • Smak til med salt før servering.

Kommentar

Lavkarbo fiskesuppe smaker også nydelig til lavkarbo brød

Viser 3 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Knallgodt!

  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Denne fiskesuppa er veldig god.

5 from 5 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search