Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVITLØKSGRATINERTE REKER ALA CAFÉ OPERA I BERGEN

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 721kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 48g | Fett: 52g
Allergener
Melk
Skalldyr
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram reker skrelte
  • 250 gram blomkål
  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl fløte
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 dl rekekraft eller fiskekraft se kommentarer for link til rekekraft
  • 3 fedd hvitløk raspet
  • Salt og pepper
  • 1 potte frisk dill
  • 150 gram mozzarella revet

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Skrell rekene og legg de i en ildfast form.
  • Skjær blomkålen i små buketter. Ikke la bitene bli for store. Legg blomkålen i formen med rekene.
  • Bland creme fraiche, fløte, hvitvinseddik, rekekraft/fiskekraft, raspet hvitløk, salt, pepper og 1 neve hakket dill i en kjele. Kok opp og la sausen småputre i 10 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du 1 neve revet mozzarella og rører til dette er smeltet.
  • Hell sausen over rekene i den ildfaste formen og vend dette inn. Dryss over resten av mozzarellaen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. La formen hvile i fem minutter før du forsyner deg.

Kommentar

Oppskrift på hjemmelaget rekekraft
Server lavkarbo hvitløksgratinerte reker med en enkel salat og lavkarbo middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.