Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sjømatsuppe

Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 743kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 60 g sellerirot
  • 2 vårløk
  • 1 ss meierismør
  • 4 dl rekekraft eller fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
  • 300 g créme fraiche
  • 200 g skrei i terninger
  • 150 g skrelte ferske reker
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt den i tynne staver. Kutt vårløk i tynne skiver.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk før du tilsetter sellerirot og vårløk. Surr i gryten i et par minutter.
  • Tilsett rekekraft og creme fraiche. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og tilsett skrei. La fisken trekke i suppen i ca. 5 min. Rør inn rekene, men hold gjerne igjen noen som du kan legge over suppen før servering.
  • Hell suppen i skåler og dander med fersk kruspersille og ferske reker etter ønske.

Merknader

Lavkarbo sjømatsuppe serveres gjerne med lavkarbo lyse middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.

Næringsinnhold

Kalorier: 743kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 42g | Fett: 60g