Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJØMATSUPPE MED SKREI OG REKER

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 743kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 42g | Fett: 60g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss meierismør / ghee
  • 1 rødløk liten, i skiver
  • 60 gram sellerirot i strimler
  • 2 vårløk i strimler
  • 3.5 dl rekekraft eller fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
  • 300 gram creme fraiche
  • 200 gram skrei i terninger
  • 150 gram reker ferske
  • Frisk kruspersille

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt meierismør eller ghee i en kjele. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter sellerirot og vårløk. Surr dette i et par minutter.
  • Tilsett rekekraft eller fond og vann, og creme fraiche. Bland til en klumpfri suppe. Kok i fem minutter.
  • Tilsett skrei og la dette trekke i fem minutter.
  • Tilsett reker rett før servering. Hell suppen i skåler og dander med fersk kruspersille og ferske reker.

Kommentar

Lavkarbo sjømatsuppe serveres gjerne med lavkarbo lyse middagsrundstykker eller lavkarbo hvitløksbaguetter.