Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker – fyldig og himmelsk god smak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Februar og mars er skrei-sesong. Mens torsken holder seg i ro på samme sted, svømmer skreien fra barentshavet. De lange vandringene gjør skreien muskuløs og fastere i kjøttet. Navnet «skrei» kommer sannsynligvis fra det norrøne «skrida», som betyr å vandre, sier Espen Schøning Lie til Meny.
Skrei og torsk er ellers like i smaken og kan brukes om en annen i oppskrifter, så om du ikke får tak i skrei, kan du bruke torsk i denne oppskriften. Skreien har en litt søtlig smak, er fast og hvit i kjøttet og flaker seg lett.
Denne skreisuppen smaker godt sammen med lavkarbo lyse middagsrundstykker, eller som den er.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 sjalottløk
- 60 g sellerirot
- 2 vårløk
- 1 ss meierismør
- 4 dl rekekraft eller fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
- 300 g créme fraiche
- 200 g skrei i terninger
- 150 g skrelte ferske reker
- Frisk kruspersille
Fremgangsmåte
- Kutt sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt den i tynne staver. Kutt vårløk i tynne skiver.
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk før du tilsetter sellerirot og vårløk. Surr i gryten i et par minutter.
- Tilsett rekekraft og creme fraiche. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
- Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og tilsett skrei. La fisken trekke i suppen i ca. 5 min. Rør inn rekene, men hold gjerne igjen noen som du kan legge over suppen før servering.
- Hell suppen i skåler og dander med fersk kruspersille og ferske reker etter ønske.
Denne fiskesuppen var himmelsk god. Kokte kraft fra rekeskall, så det gjorde nok suppen så smaksrik. Takk for en kjempegod oppskrift og denne retten vil bli laget flere ganger. 👏👏👏
Det var veldig kjekt å høre! Tusen takk 🙂
Takk for så mange utrolig fristende, sunne og gode oppskrifter 😊
Tuuusen takk for god tilbakemelding. 😁👍🏻