
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo sjømatsuppe med skrei og reker – fyldig og himmelsk god smak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Februar og mars er skrei-sesong. Mens torsken holder seg i ro på samme sted, svømmer skreien fra barentshavet. De lange vandringene gjør skreien muskuløs og fastere i kjøttet. Navnet «skrei» kommer sannsynligvis fra det norrøne «skrida», som betyr å vandre, sier Espen Schøning Lie til Meny.
Skrei og torsk er ellers like i smaken og kan brukes om en annen i oppskrifter, så om du ikke får tak i skrei, kan du bruke torsk i denne oppskriften. Skreien har en litt søtlig smak, er fast og hvit i kjøttet og flaker seg lett.
Denne skreisuppen smaker godt sammen med lavkarbo lyse middagsrundstykker, eller som den er.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.


SJØMATSUPPE MED SKREI OG REKER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 ss meierismør / ghee
- 1 rødløk liten, i skiver
- 60 gram sellerirot i strimler
- 2 vårløk i strimler
- 3.5 dl rekekraft eller fiskekraft (evt. fiskefond og vann)
- 300 gram creme fraiche
- 200 gram skrei i terninger
- 150 gram reker ferske
- Frisk kruspersille
Fremgangsmåte
- Smelt meierismør eller ghee i en kjele. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter sellerirot og vårløk. Surr dette i et par minutter.
- Tilsett rekekraft eller fond og vann, og creme fraiche. Bland til en klumpfri suppe. Kok i fem minutter.
- Tilsett skrei og la dette trekke i fem minutter.
- Tilsett reker rett før servering. Hell suppen i skåler og dander med fersk kruspersille og ferske reker.
Takk for så mange utrolig fristende, sunne og gode oppskrifter 😊
Tuuusen takk for god tilbakemelding. 😁👍🏻