Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PØLSE STROGANOFF

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 593kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 18g | Fett: 51g
Allergener
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Saus

  • 2 ss meierismør eller ghee
  • 1 løk finhakket
  • 1,5 rød paprika finhakket
  • 0,5 chili finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 ss oksefond / buljong
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Gryte

  • 600 gram pølse
  • 0,5 løk staver
  • 0,5 rød paprika
  • 4 champignon medium store i båter
  • Danderes med kruspersille og parmesan

FREMGANGSMÅTE

  • Kutt pølsen i biter og stek pølsen i en gryte med smeltet smør. Ta pølsebitene ut av gryten når de har fått stekeskorpe.
  • Stek løk i samme gryte. Tilsett mer smør ved behov. Løken stekes til den er blank. Tilsett paprika, chili og tomatpuré, stekes videre i et par minutter. Tilsett kremfløte og lag en jevn saus ved hjelp av en stavmikser eller blender.
  • Tilsett creme fraiche, fond/buljong, soyasaus, paprikapulver og smak til med salt og pepper.
  • Tilsett pølsebitene, løk, paprika og champignon. Kok opp og la gryte småputre i ti minutter.

Kommentar

Server lavkarbo pølse stroganoff med blomkålpuré eller sellerirotpuré og gjerne til et godt lavkarbo brød. Du finner mange gode brødoppskrifter her. Strø over parmesan og kruspersille før servering.