Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo pølse stroganoff

Allergener: Melk, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 593kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Saus

  • 2 ss meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 1,5 rød paprika finhakket
  • 0,5 chili finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl kremfløte
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 ss oksefond
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Gryte

  • 600 gram kjøttpølse
  • 0,5 løk staver
  • 0,5 rød paprika
  • 4 champignon medium store i båter

Toppingforslag

  • Parmesan
  • Kruspersille

Fremgangsmåte

  • Kutt pølsen i biter og stek den i en gryte med smeltet smør. Ta pølsebitene ut av gryten når de har fått stekeskorpe.
  • Finhakk løk, paprika og chili.
  • Legg mer smør i gryten og stek løk til den blir blank. Tilsett paprika, chili og tomatpuré. Stek videre i et par minutter før du heller over kremfløte.
  • Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus av ingrediensene i gryten.
  • Rør inn creme fraiche, fond, soyasaus, paprikapulver og smak til med salt og pepper.
  • Skjær løk i terninger, paprika i staver og champignon i skiver.
  • Tilsett pølsebitene, løk, paprika og champignon i gryten. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter.
  • Strø gjerne over revet parmesan og kruspersille før servering.

Merknader

Server lavkarbo pølse stroganoff med blomkålpuré eller sellerirotpuré og gjerne til et godt lavkarbo brød. Du finner mange gode brødoppskrifter her. Strø over parmesan og kruspersille før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 593kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 18g | Fett: 51g