Gå tilbake
+ porsjoner
Blomkålpizza med vegetartopping

Lavkarbo blomkålpizza (vegetar)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 pizza (1 pizza er nok til to personer)
Kalorier: 760kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Pizzabunn

  • 300 gram blomkål 300 gram er ca. et lite blomkålhode
  • 2 egg
  • 200 gram mozzarella ost revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian (kan utelates)

Vegetartopping

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
  • Fjern stilken og bladene fra blomkålen. Rasp blomkålbukettene i et rivjern eller bruk en kjøkkenmaskin med blader til å kverne den til blomkålris.
  • Bland blomkålris, egg, mozzarellaost, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt på bakebrettet. Bruk slikkepotten til å lage en jevn kant ytterst.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
  • La pizzabunnen få hvile i ca. fem minutter før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
  • Legg over ost og topp den med grønnsaker. Hold gjerne litt ost igjen, som du kan legge over grønnsakene.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 10 – 12 minutter, til osten er gylden.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du forsyner deg.

Næringsinnhold

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 53g | Fett: 53g