Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLOMKÅLPIZZA MED VEGETARTOPPING

5 from 1 vote
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 1 pizza (1 pizza er nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 760kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 53g | Fett: 53g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pizzabunn

  • 300 gram blomkål 300 gram er ca. et lite blomkålhode
  • 2 egg
  • 200 gram mozzarella ost revet
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian (kan utelates)

Vegetartopping

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 100 til 150 gram ost revet
  • Paprika
  • Rødløk
  • Purre
  • Champignon
  • Pinjekjerner
  • Soltørket tomat
  • Pizzakrydder eller friske urter

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
  • Fjern stilken og bladene fra blomkålen. Rasp blomkålbukettene i et rivjern eller bruk en kjøkkenmaskin med blader til å kverne den til blomkålris.
  • Bland blomkålris, egg, mozzarellaost, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt på bakebrettet. Bruk slikkepotten til å lage en jevn kant ytterst.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
  • La pizzabunnen få hvile i ca. fem minutter før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
  • Legg over ost og topp den med grønnsaker. Hold gjerne litt ost igjen, som du kan legge over grønnsakene.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 10 – 12 minutter, til osten er gylden.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du forsyner deg.