Go Back
+ servings
Lavkarbo ragu med miracle spaghetti

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO EKTE ITALIENSK BOLOGNES MED MIRACLE SPAGHETTI

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 3 hrs
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 516kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 31g | Fett: 35g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Ragu

  • 1 ss olivenolje
  • 50 gram meierismør eller ghee (evt. olje for melkefritt alternativ)
  • 1 stor løk finhakket
  • 5 til 6 babygulrøtter finhakket
  • 1,5 stilk stangselleri finhakket
  • 150 gram bacon i terninger
  • 200 gram kjøttdeig av svin
  • 250 gram kjøttdeig av storfe
  • 1 til 2 dl rødvin
  • 5 ss tomatpuré
  • 5 dl kylling kraft/fond utblandet (se på pakningen hvor mye fond du trenger til angitt væskemengde)
  • Parmesan til servering (utelates for melkefritt alternativ)

Monster miracle spaghetti

FREMGANGSMÅTE

Ragu

  • Varm olivenolje og smør i en stor panne på medium varme.
  • Tilsett løk, gulrot, stangselleri og bacon. Stek i ca. ti minutter, eller til løken er blank.
  • Legg i resten av kjøttet, hakk det godt opp, og stek til alt er brunt.
  • Tilsett rødvin, tomatpuré og fond/vann gi gryten et oppkok og la koke kraftig i noen minutter.
  • Skru ned varmen slik at det ikke fosskoker, men putrer lett. La putre under lokk i minst to timer. Er det veldig mye væske i pannen, tar du av lokket deler av tiden, slik at væsken fordamper. Rør om innimellom slik at det ikke brenner seg i bunnen. Det skal være en tykk og saftig ragu når den er ferdig.

Monster miracle spaghetti

  • Skyll spaghettien godt under rennende kaldt vann.
  • Fres spaghettien i en tørr stekepanne, slik at væske fordamper. Rør om og la frese i minimum fem minutter. Fres litt av gangen og legg til sides.
  • Bland spaghettien inn i den ferdige raguen og la den trekke i sausen i noen minutter før du forsyner deg.
  • Strø over parmesan før servering og nyt følelsen av Italia!