Go Back
+ servings
Lavkarbo blåskjell i karri

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLÅSKJELL I KARRI

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 390kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 23g | Fett: 27g
Allergener
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 kg ferske blåskjell
  • 1 ss meierismør eller ghee (bruk olje for melkefritt alternativ)
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 100 gram knaskegulrøtter strimlet
  • 100 gram sellerirot strimlet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 200 gram alpro cooking evt. fløte
  • Fersk persille
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Vask blåskjellene og fjern skjell som er knust.
  • Varm smør i en stor kasserolle som rommer aller skjellene. Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i kjelen. Stekes til løken blir myk.
  • Tilsett tomatpuré, karri og paprikapulver og fres dette i gryten i et par minutter før du tilsetter alpro cooking, hvitvinseddik, sellerirot og gulrot. Kok opp og la suppen koke i fem minutter.
  • Tilsett blåskjell i gryten og legg på lokk. La skjellene dampe under lokk i fem til ti minutter, frem til skjellene har åpnet seg. Rist litt på gryten et par ganger underveis slik at skjellene dampes jevnt.
  • Server blåskjell i dype skåler og strø over hakket persille og smak til med salt og pepper før servering.

Kommentar

Oppskrift på lavkarbo loff som passer perfekt til denne retten.