Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kremet soppsuppe

Lavkarbo kremet soppsuppe

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 652kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g sopp (velg type selv)
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl storfekraft (evt. vann og storfefond eller grønnsaksfond)
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,25 ts grovt pepper
  • 0,25 ts tørket timian

Garnityr

Fremgangsmåte

  • Skjær sopp i små båter, eller skiver. Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sopp og sjalottløk til det blir mørt. Fisk ut noen spiseskjeer sopp som du bruker til garnityr. Stek hvitløk i et par min med det andre.
  • Tilsett kremfløte, kraft, soyasaus, hvitvinseddik, pepper og timian. Kok opp og la putre i ca. 20 min.
  • Lag en jevn suppe med stavmikser eller i en blender. Du kan også servere suppen uten å jevne den med stavmikser.
  • Strø over stekt sopp, gresskarkjerner og finsnittet vårløk før servering.

Merknader

Lavkarbo soppsuppe passer godt sammen med lavkarbo brød. For eksempel dette lavkarbo olivenbrødet, som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på.

Næringsinnhold

Kalorier: 652kcal | Karbohydrater: 5.6g | Protein: 11g | Fett: 64g