3dlstorfekraft (evt. vann og storfefond eller grønnsaksfond)
3ssglutenfri soyasaus
1sshvitvinseddik
0,25tsgrovt pepper
0,25tstørket timian
Garnityr
Gresskarkjerner
Vårløk
Fremgangsmåte
Skjær sopp i små båter, eller skiver. Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk.
Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sopp og sjalottløk til det blir mørt. Fisk ut noen spiseskjeer sopp som du bruker til garnityr. Stek hvitløk i et par min med det andre.
Tilsett kremfløte, kraft, soyasaus, hvitvinseddik, pepper og timian. Kok opp og la putre i ca. 20 min.
Lag en jevn suppe med stavmikser eller i en blender. Du kan også servere suppen uten å jevne den med stavmikser.
Strø over stekt sopp, gresskarkjerner og finsnittet vårløk før servering.
Merknader
Lavkarbo soppsuppe passer godt sammen med lavkarbo brød. For eksempel dette lavkarbo olivenbrødet, som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på.