Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pølsegryte

Lavkarbo pølsegryte

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 517kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram pølse med høy kjøttprosent
  • 150 gram champignon
  • 3 sjalottløk
  • 1 gul paprika
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 vårløk
  • Meierismør eller olje til steking
  • 100 gram tomatpuré
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 1 ss kyllingfond (fond og vann kan erstattes av kyllingkraft)
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 1 ts sambal olek (kan utelates)
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Kutt pølsen i halvmåner, champignon i båter, sjalottløk i terninger, paprika i strimler og vårløk i tynne skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek pølsen i et par minutter. Legg pølsen til side på et fat.
  • Tilsett mer stekefett i gryten og stek champignon i fem minutter før du tilsetter de resterende grønnsakene. Surr tomatpuré sammen med grønnsakene i et minutt før du heller over de resterende ingrediensene, unntatt pølsebitene.
  • Kok opp og la putre uten lokk i ca. 20 minutter. Rør om underveis.
  • Tilsett pølsebitene når sausen har fått en tykkere konsistens. La koke i noen minutter til før pølsegryten er klar for servering. Smak til med salt og pepper.

Merknader

Server gjerne pølsegryten med sellerirotpuré eller blomkålpuré. Lavkarbo lyse briks passer også godt til retten. 

Næringsinnhold

Kalorier: 517kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 16g | Fett: 44g