Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 517kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 500 g pølse med høy kjøttprosent
- 150 g champignon
- 3 sjalottløk
- 1 gul paprika
- 0,5 grønn paprika
- 1 vårløk
- Meierismør eller olje til steking
- 100 g tomatpuré
- 2 dl kremfløte
- 2 dl vann
- 1 ss kyllingfond (fond og vann kan erstattes av kyllingkraft)
- 1 ts tørket timian
- 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
- 1 ts sambal olek (kan utelates)
- Salt og pepper etter smak
Kutt pølsen i halvmåner, champignon i båter, sjalottløk i terninger, paprika i strimler og vårløk i tynne skiver.
Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek pølsen i et par minutter. Legg pølsen til side på et fat.
Tilsett mer stekefett i gryten og stek champignon i fem minutter før du tilsetter de resterende grønnsakene. Surr tomatpuré sammen med grønnsakene i et minutt før du heller over de resterende ingrediensene, unntatt pølsebitene.
Kok opp og la putre uten lokk i ca. 20 minutter. Rør om underveis.
Tilsett pølsebitene når sausen har fått en tykkere konsistens. La koke i noen minutter til før pølsegryten er klar for servering. Smak til med salt og pepper.
Kalorier: 517kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 16g | Fett: 44g