Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KREMET SOPPSUPPE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 570kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 15g | Fett: 49g
Allergener
Melk
Selleri
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 400 gram sopp (velg type selv)
  • 2 sjalottløk
  • 2 stilk stangselleri
  • 2 ss meierismør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts tørket timian
  • 4 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 4 dl vann
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1.5 ss oksefond
  • 100 gram brekkbønner
  • 4 ss mascarpone eller en annen kremost
  • 3 dl fløte

Garnityr

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær sopp i små båter, eller skiver. Kutt sjalottløk i små biter og kutt stangselleri på langs før du kutter den i tynne skiver.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett sjalottløk. Stek løken gylden i fem minutter under stadig røring, før du tilsetter sopp og stangselleri. Strø over pepper, timian og tilsett soyasaus. La dette surre i pannen i ytterligere fem minutter på medium temperatur. Plukk gjerne ut noen soppbiter fra pannen, som du senere skal bruke til garnityr.
  • Hell over vann, tilsett rødvinseddik og oksefond. La dette koke i 20 minutter uten lokk slik at deler av vannet fordamper og smakene får satt seg.
  • Tilsett brekkbønner og skru ned varmen til lav temperatur, før du tilsetter mascarpone. Rør rundt slik at osten løser seg opp.
  • Tilsett fløte, litt etter litt og rør rundt. Det er viktig at temperaturen ikke er så høy nå og at du gjør dette litt forsiktig, slik at suppen ikke koker opp, noe som kan gjøre at fløten sprekker.
  • Gi soppsuppen et forsiktig oppkok.
  • Smak til med salt.

Kommentar

Servér suppen i skåler og dandér gjerne med garnityr av stekt sopp og evt. gresskarkjerner og hakket vårløk.
Lavkarbo soppsuppe smaker nydelig til lavkarbo brød. For eksempel dette lavkarbo olivenbrødet, som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på.