Go Back
+ servings
Lavkarbo vårruller

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO VÅRRULLER

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 1 hr
Antall: 8 vårruller

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 198kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 16g | Fett: 11g
Allergener
Fisk
Nøtter
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Vårruller

Vårrull fyll

  • 400 gram kjøttdeig
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær raspet
  • 0.5 chili finhakket
  • 5 knaskegulrøtter strimlet
  • 1 vårløk finhakket
  • 200 gram kål finstrimlet
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1-2 ss fish sauce etter smak
  • Salt og pepper
  • 150 gram miracle noodles
  • 3 ss lavkarbo sursøt chilisaus
  • 2 never fersk koriander finhakket

FREMGANGSMÅTE

  • Lag deigen som anvist i oppskriften og husk at det er viktig at den får hvile i angitt tid.
  • Stek kjøttdeig sammen med sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Tilsett finstrimlet knaskegulrøtter, vårløk og kål. Stekes til kålen blir myk. Tilsetter soyasaus og fish sauce. La dette trekke i pannen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. Strø over hakket koriander og rør dette inn.
  • Skyll miracle noodle en god stund under kaldt rennende vann. Klipp nudlene slik at de blir korte. Tilsett i gryten med det andre og rør rundt.
  • Bland inn sursøt chilisaus og skru ned varmen platen slik at fyllet blir avkjølt før du ruller vårrullene.
  • Kjevle deigen så flat som du klarer, mellom to bakepapir. Skjær ut firkanter med ca. 5 cm bredde og lenge. Størrelsen er ikke så nøye.
  • Legg firkanten med deig med ene spissen mot deg. Legg fyll i midten, brett spissen over fyllet, pakke begge siden mot hverandre og rull vårrullen over spissen som ligger på bordet. Vann fungerer som lim, dersom du trenger det.
  • Du vil antakeligvis har fyll igjen etter at all deigen er brukt opp. Fyllet varmes opp og serveres sammen med det vårrullene.
  • Fyll en kjele halvfull med frityrolje. Varm oljen opp til medium temperatur før du friterer et par vårruller av gangen. Snu de underveis. De er ferdig når de er gylden.
  • Legg tørkepapir på et fat og legg ferdig friterte vårruller på papiret, slik at overflødig fett renner av.