Lavkarbo vårruller

Hvem elsker ikke vårruller?!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo vårruller var noe vi savnet i vårt lavkarbo kosthold. Vi har derfor eksperimentert oss frem til en lavkarbo grunndeig som kan brukes til mer enn bare vårruller. Deigen er spesielt godt egnet til fritering, men også til pizza og lignende.

Det er viktig at deigen får hvile i kjøleskap i den tiden som er satt i oppskriften. I denne tiden jobber fibrene med å binde seg til hverandre og du får en smidig deig som er enkel å jobbe med etter denne tiden.

Som du ser i oppskriften skal du knekke eggene i et litermål. Vi har gjennom testing og eksperimentering med denne deigen funnet ut at den store variasjonen i egg gjør deigen litt annerledes fra gang til gang. For å få en deig som er helt perfekt, hver eneste gang, har vi funnet ut at mengden væske må være lik hver gang. Det er derfor viktig at du knekker eggene i et litermål før du heller på med væske helt opp til angitt mengde i oppskriften.

Vi har brukt lavkarbo sursøt chilisaus som dipp til vårrullene. Vi har også en god oppskrift på lavkarbo sursøt korianderdipp.

Med denne oppskriften vil du få en del fyll, som ikke vil være plass til i alle vårrullene. Dette er fordi vi har tenkt at det er godt å spise vårrullene sammen med en god wokblanding.

Med denne grunndeigen har vi også laget lavkarbo fritert dumplings og lavkarbo piroger.

Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo middager finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo vårruller
Lavkarbo vårruller

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO VÅRRULLER

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 8 vårruller

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 198kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 16g | Fett: 11g
Allergener
Fisk
Nøtter
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Vårruller

Vårrull fyll

  • 400 gram kjøttdeig
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær raspet
  • 0.5 chili finhakket
  • 5 knaskegulrøtter strimlet
  • 1 vårløk finhakket
  • 200 gram kål finstrimlet
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1-2 ss fish sauce etter smak
  • Salt og pepper
  • 150 gram miracle noodles
  • 3 ss lavkarbo sursøt chilisaus
  • 2 never fersk koriander finhakket

Fremgangsmåte

  • Lag deigen som anvist i oppskriften og husk at det er viktig at den får hvile i angitt tid.
  • Stek kjøttdeig sammen med sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Tilsett finstrimlet knaskegulrøtter, vårløk og kål. Stekes til kålen blir myk. Tilsetter soyasaus og fish sauce. La dette trekke i pannen i et par minutter. Smak til med salt og pepper. Strø over hakket koriander og rør dette inn.
  • Skyll miracle noodle en god stund under kaldt rennende vann. Klipp nudlene slik at de blir korte. Tilsett i gryten med det andre og rør rundt.
  • Bland inn sursøt chilisaus og skru ned varmen platen slik at fyllet blir avkjølt før du ruller vårrullene.
  • Kjevle deigen så flat som du klarer, mellom to bakepapir. Skjær ut firkanter med ca. 5 cm bredde og lenge. Størrelsen er ikke så nøye.
  • Legg firkanten med deig med ene spissen mot deg. Legg fyll i midten, brett spissen over fyllet, pakke begge siden mot hverandre og rull vårrullen over spissen som ligger på bordet. Vann fungerer som lim, dersom du trenger det.
  • Du vil antakeligvis har fyll igjen etter at all deigen er brukt opp. Fyllet varmes opp og serveres sammen med det vårrullene.
  • Fyll en kjele halvfull med frityrolje. Varm oljen opp til medium temperatur før du friterer et par vårruller av gangen. Snu de underveis. De er ferdig når de er gylden.
  • Legg tørkepapir på et fat og legg ferdig friterte vårruller på papiret, slik at overflødig fett renner av.

Viser 2 kommentarer
  • Irene
    Svar

    Hei. Kan disse vårrullene også stekes i stekeovn eller airfreyer. . Jeg syns friteringolje er så skummelt.

    • Svar

      Hei, jeg vil tippe det skal gå fint. Men da ville jeg ha penslet deigen med smeltet smør eller olje 🙂

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search