Gå tilbake
+ porsjoner

LAVKARBO LAKRISSAUS

Allergener: Melk
Tid: 5 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner (4 porsjoner = 1 dl)
Kalorier: 61kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

Obs: er du glad i lakrissaus, lag dobbel porsjon!

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør om mens det koker.
  • Sausen skal koke i ca. 5 minutter før den er ferdig.
  • Dersom du har sukkertermometer kan du gjerne bruke det. Men det går fint uten. Sausen er ferdig når den måler 100 grader, som tar ca. 5 minutter.
  • Lakrissausen stivner når den blir kald. Sett skålen du har sausen i over vannbad med lunkent vann for å gjøre den flytende før du serverer den.

Merknader

Server lavkarbo lakrissaus til det du måtte ønske. Sausen smaker himmelsk på hjemmelaget lavkarbo iskrem eller på hjemmelaget lavkarbo riskrem. Den kan også helles på sjokoladekake eller en annen kake du liker.

Næringsinnhold

Kalorier: 61kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 5g