Porsjoner: 4 porsjoner (4 porsjoner = 1 dl)
Kalorier: 61kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 dl kremfløte
- 20 g Finesse bakesukker
- 2 ts lakrisrotpulver
- 1 klype salt
Obs: er du glad i lakrissaus, lag dobbel porsjon!
Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør om mens det koker.
Sausen skal koke i ca. 5 minutter før den er ferdig.
Dersom du har sukkertermometer kan du gjerne bruke det. Men det går fint uten. Sausen er ferdig når den måler 100 grader, som tar ca. 5 minutter.
Lakrissausen stivner når den blir kald. Sett skålen du har sausen i over vannbad med lunkent vann for å gjøre den flytende før du serverer den.
Kalorier: 61kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 5g